Претендентът РБ (Лайпциг) не успя да спечели втори пореден двубой

...
Претендентът РБ (Лайпциг) не успя да спечели втори пореден двубой
Коментари Харесай

Нова грешка намали шансовете на РБ за златото

Претендентът Република България (Лайпциг) не съумя да завоюва втори следващ дуел в Бундеслигата и към този момент рискува да изостане на 5 точки от Байерн (Мюнхен), в случай че в неделя баварците надвият Аугсбург. В среща от 25-ия кръг “червените бикове” приключиха 0:0 при гостуването си на Волфсбург. Осминафиналистът в Шампионската лига дори беше по-близо до загубата, само че вратарят Петер Гулачи се отличи с няколко отлични спасявания.

Няколко дни преди реванша против Тотнъм в Шампионската лига треньорът Юлиан Нагелсман реши да даде отмора на Тимо Вернер, оставяйки го на пейката за началото. Нападателят се появи след час игра, само че не се отличи с нищо.

През първото полувреме играчите на Волфсбург пропуснаха най-малко три доста положителни благоприятни условия, а Лайпциг се размина с попадение в 37-ата минута, когато Анхелиньо не уцели вратата с по-слабия си ляв крайник.

Същото следиха почитателите и през втората част, когато чистите положения пристигнаха чак в края. Ксавер Шлагер пропусна да донесе успеха на “вълците” в 89-ата, когато стреля край гредата, а в добавеното време Шатрик Шик засече с глава, само че вратарят Коен Кастеелс се намеси.

И този мач не мина без повдигането на плакати, само че те не бяха обидни. С транспаранти ентусиастите на Разенбалшпорт показаха разочарованието си, че клубът им е позволил гафа с японските туристи, които преди седмица бяха изгонени по простъпка от стадиона поради боязън от ковид.
 Изгониха японски туристи от стадиона в Лайпциг поради боязън от болест
Днес Волфсбург пропусна да измести Шалке 04 от шестата позиция. В четвъртък тимът посреща Шахтьор (Донецк) на 1/8-финалите в Лига Европа. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 25 кръг, събота 7 март  Волфсбург 0:0краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР