Претърпя обрат предложението на Има такъв народ (ИТН), с което

...
Претърпя обрат предложението на Има такъв народ (ИТН), с което
Коментари Харесай

Обрат в предложението на ИТН за забавяне на еврото

Претърпя поврат предлагането на " ИТН " (ИТН), с което партията на Слави Трифонов желае да забави Националния проект за приемане на еврото. Целта беше той да бъде прибавен след приемането от Народното събрание на стратегически документ - разбор на резултатите от единната европейска валута.

Изненадващо вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев взе присъединяване в Комисията по въпросите на Европейски Съюз, което наложи разбъркване в дневния ред пък на бюджетна комисия и депутатите не започнаха с блиц-контрола с Василев.

В Комисията по въпросите на Европейски Съюз изключително бе включено в програмата предлагането на Има Такъв Народ, само че след това също толкоз изключително точката бе оттеглена. Именно за това се схванаха депутатите в комисията.

Въпреки консенсуса по време на съвещанието на Комисията по въпросите на Европейски Съюз имаше замяна на реплики сред съдружните сътрудници.

Любомир Каримански от " ИТН " сподели, че за тях по-важното е за какво сътрудниците им от Хърватско могат да създадат подобен проект, а България не може да направи подобен стратегически проект.

" Къде бяхме 5 месеца до момента? ", попита Каримански. От своя страна ръководителят на Комисията по въпросите на Европейски Съюз и народен представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев сподели, че не настоящето държавно управление носи виновност за забавянето на еврото, като той предложи тематиката да бъде отсрочена, с цел да участват и представители на Българска народна банка и Асоциацията на банките в България.

Асен Василев също взе отношение. " Идеята е Народното събрание явно желае да прегледа решение и в това решение да участват всички, които са взели участие в този развой. Що се отнася до самото въвеждане на еврото, дано кажа и нещо доста значимо.

То няма по какъв начин да бъде въведено без Народното събрание. Ние имаме да променим над 100 закона.Той съобщи, че би трябвало да минат промени в банковите закони и Закона за Българска народна банка, както и да се одобри Закон за еврото. Впоследствие точката с предлагането на Има Такъв Народ бе отсрочена и от Комисията по бюджет и финанси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР