Пресцентърът на ДПС информира днес за срещата, която вчера лидерът

...
Пресцентърът на ДПС информира днес за срещата, която вчера лидерът
Коментари Харесай

Карадайъ към Ердоган: Енергийната стабилност у нас минава през Турция

Пресцентърът на Движение за права и свободи осведоми през днешния ден за срещата, която през вчерашния ден водачът на придвижването Мустафа Карадайъ е провел в Турция с президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. За срещата стана ясно в понеделник от известие от пресслужбата на Ердоган. В нея са взели участие външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов.

" Държавен вестник " разгласява указите за избор на 2 октомври и длъжностен кабинет
Като е показал, че в България предстоят избори през октомври, Мустафа Карадайъ е декларирал при срещата си с Ердоган, че изборите ще отминат, само че тежката зима ще пристигна.

По време на диалога сред Ердоган и Карадайъ е подложен въпросът по какъв начин в тези сложни и тежки времена Турция може да бъде потребна на България, пишат от пресцентъра на Движение за права и свободи и допълват, че двамата са разговаряли още за връзките сред България и Турция в подтекста на енергетиката и природния газ.

Карадайъ е разговарял още с ръководителя на Републиканската национална партия (СНР) в Турция Кемал Кълъчдароглу, както и с кмета на огромна община Анкара Мансур Яваш.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов са провели в понеделник и среща с български жители в Турция по отношение на идния на 2 октомври парламентарен избор, в която са взели участие представителите на Движение за права и свободи за регионите Тракия (Гюнер Четин), Мармара (Лютви Йозгюр), Бурса (Танер Чауш), Измир (Исмаил Ватансевер) и Истанбул (Фахри Ватансевер).

На срещата са участвали над 100 симпатизанти на Движение за права и свободи.

Мустафа Карадайъ е напомнил, че още преди месеци на вечеря-ифтар в Истанбул е предизвестил, че " България е пред предварителни избори, защото се ръководи от най-слабото и некадърно държавно управление в демократичната история на страната ни ".

" Геополитически прекосяваме през сложни времена. Вече бившето държавно управление направи доста неточности. Особено в областта на газа и енергетиката. А множеството решения на тези проблеми минават през Турция ", е декларирал Мустафа Карадайъ, представен от пресцентъра на Движение за права и свободи.
ТЕМА преди 1 час (обновена) 856 преди 2 часа 1436 преди 2 часа 990
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР