Пресцентърът на ЧЕЗ разпространи съобщение, че до края на март

...
Пресцентърът на ЧЕЗ разпространи съобщение, че до края на март
Коментари Харесай

ЧЕЗ съобщи, че иска увеличение на цената на тока

Пресцентърът на ЧЕЗ популяризира известие, че до края на март ще изиска смяна на цената на електрическата сила. Очевидно става дума за нарастване. Ето цялостния текст, оповестен от " Фокус ":

" В осъществяване на член З6а, ал.1 от Закона за енергетиката и член 46 от Наредба № 1 от 14 март 2017 година за контролиране на цените на електрическа сила „ ЧЕЗ Разпределение България " АД афишира своето желание да внесе не по-късно от 31 март 2018 година в Комисията за енергийно и водно контролиране заявление за смяна на цени на услугата „ систематизиране на електрическа сила " за първата ценова година от петия регулаторен интервал, считано от 01.07.2018 година

Ценовото заявление за одобряване на цени за достъп до и транспорт през електроразпределителната мрежа ще бъде направено в сходство с условията на Закона за енергетиката, Наредба № 1 от 14 март 2017 година за контролиране на цените на електрическа сила и Правилата за търговия с електрическа сила.

С направеното предложение, Дружеството цели да обезпечи сигурност на снабдяването и качествена услуга на своите клиенти, понижаване на софтуерните разноски и обезпечаване на нужните средства за развиване и разширение на мрежата. За първата ценова година Дружеството чака да придвижи през разпределителната си мрежа над 9 385 737 МВтч електрическа сила до крайни клиенти. Съгласно признатия метод за контролиране на електроразпределителните сдружения в Наредба № 1 и член 31, т. 2 от Закона за енергетиката, при започване на регулаторния интервал „ ЧЕЗ Разпределение България " АД ще съобщи за признание присъщите оперативни разноски за реализиране на лицензионната активност за ценовия интервал юли 2018 - юни 2019 година, както и рационална пазарно избрана възвращаемост. 

В заявката си „ ЧЕЗ Разпределение България " АД ще отрази действително достигнатото равнище на софтуерния разход за 2017 година в размер на 10,35%, действителните разноски за балансиране, както и плануваните брутни вложения за целия пети регулаторен интервал в размер над 278 млн. лева

В случай, че до приключване на срокът за подаване на заявката настъпят промени в нормативната уредба или условията на КЕВР, същите ще бъдат отразени от сдружението. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР