пресцентър Община ВарнаОбщина Варна получава безвъзмездна финансова помощ за Зоопарка

...
пресцентър Община ВарнаОбщина Варна получава безвъзмездна финансова помощ за Зоопарка
Коментари Харесай

Община Варна получава близо 200 000 лв. безвъзмездна помощ за Зоопарка

пресцентър Община Варна

Община Варна получава безплатна финансова помощ за Зоопарка в Морската градина по процедура „ Техническа помощ за вложения в зоологически градини “ по Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година Програмата е съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Кохезионния фонд на Европейския съюз, а цената на плана е 199 989,25 лева, оповестиха от общинската пресслужба.

Финансирането има за цел да бъдат създадени стратегически документи, които да обезпечат техническа подготвеност, тъй че едно от обичаните места на варненци да може навреме да кандидатства за следващо финансиране на капиталови планове по същата стратегия. Така ще се сътвори опция Зоопаркът да дава отговор на условията на европейската и националната нормативна уредби.

Предвижда се правенето на нужните планови документи за развиване на зоологическата градина - предварителни и обемно-устройствени изследвания за установяване разположението на обекта, доказване на нормативната му допустимост и целесъобразността на капиталовата концепция. Техническата документи включва още създаване на проект за сбирката, включващ и проект за размножаване, проект за консервационни действия, план-график за осъществяване на дейностите за развиване на зоологическата градина (при съществуване на финансиране) в кратковременен и дълготраен проект. Финансирането ще подкрепи правенето на техническо задание за подготовка на капиталов план във фаза „ Технически план “ за строителни действия.

Спечеленият план е със период на осъществяване 12 месеца. Това е първият стадий от готовността на Община Варна да кандидатства за следващо финансиране за ремонт и реорганизация на инфраструктурата в Зоопарка. По този метод ще се основат условия за възстановяване на средата за обитание на отглежданите типове и за осъществяване на ограничения по консервация с приоритет застрашени и предпазени локални типове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР