[Пресцентър на МВР] Публичната продан на къщата на Николай и

...
[Пресцентър на МВР] Публичната продан на къщата на Николай и
Коментари Харесай

Публичната продан на къщата на Баневи е отложена за края на май

[Пресцентър на МВР] Публичната обмен на къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния квартал " Бояна ", която беше планувана за вторник, се отсрочва с месец. Това излиза наяве от нова публикация в Регистъра на обществените продажби на правосъдни реализатори. Оферти ще се подават от 30 април до 30 май като продажбата е планувана за 31 май.

Стартовата цена остава без смяна – 5.788 млн. лв. без Данък добавена стойност. От обявлението излиза наяве, че в течение на времето върху парцела има редица наложени и анулирани забрани, като пет от възбраните са от 2018 година и след тях няма анулирани. Частният правосъден още веднъж обръща внимание, че парцелът е апортиран в друго сдружение, само че това не е отразено в имотния указател.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Решението за отлагането е на частния правосъден реализатор Милен Бъзински, а не на съда, заяви bTV като се базира на свои източници. Според тях компанията " Партнърс Комерс ", притежател на парцела, поради чиито дълг от 100 хиляди лв., той беше разгласен за обмен, е декларирала предпочитание да изплати цялата дължима сума по изпълнителното дело. Тя е в размер на 2 млн. лв.. Компанията е еднолична благосъстоятелност на Сейшелската офшорка " Юниуърлд Инкорпорейтид ", а неин шеф е синът на Банев – Николай.

На " Партнърс Комерс " е даден месец, с цел да извърши желанието си.

Като причина парцелът да бъде разказан в края на януари се сочеше изпълнителен лист, публикуван от Софийския градски съд за взимане от 102 хиляди лв.. Той е резултат на дело в арбитражния съд за търговски и потребителски разногласия в София, в който молител е компания " М.Плод.Б " на Бисер Илиев Благоев, а ответник " Партнър комерс ".

Спорът е обвързван със заем от 15 000 лв., който " М.Плод.Б " е отпуснало на " Партнър комерс " на три пъти по 5000 лв. за една година. Според контракта при просрочие се дължи наказателна клауза пет пъти по-голяма от заема, или 75 000 лв.. В средата на юни 2018 година съдът взема решение, че " Партнърс комерс " дължи 90 хиляди лв., а дружно с арбитражната такса, адвокатските възнаграждения, разноските и лихвата сумата доближава 102-103 хиляди лв..

От адвокатската фирма на Милен Бъзински отхвърлиха коментар пред " Капитал ".

Къщата е 2869 кв.м, двуетажна с басейн и хеликоптерна площадка. Намира се до Киноцентъра. За обмен е оповестена единствено постройката без мебелите и без терена от 11.5 дка под нея.

Семейство Баневи продължава да е в следствения арест.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР