пресцентър АПИНови 8 стоманобетонни панели са поставени на Дунав мост

...
пресцентър АПИНови 8 стоманобетонни панели са поставени на Дунав мост
Коментари Харесай

Стартира нов етап от ремонта на Дунав мост при Русе

пресцентър АПИ

Нови 8 стоманобетонни панели са сложени на Дунав мост при Русе през третата седмица от началото на главния ремонт на оборудването. В този интервал са отстранени съществуващите защитен и изравнителен бетон и тротоари, демонтирани са дилатационни фуги, пътни знаци и осветителни тела. Извършено е и краткотрайно окачване на тръби с кабели в сектора, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Сред дейностите заложени за осъществяване на главния ремонт на Дунав мост в идващите дни са реституция на демонтирания действителен пешеходен парапет и ремонт на съществуващи и монтаж на нови стоманобетонни панели.

Строителните работи стартираха на 10-и юли, в права с дължина към 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е стеснен и придвижването минава контролирано в лентата за излаз в посока Румъния, в която не се работи и се контролира от сигналисти. Строителните действия се правят без прекъсване на придвижването и оборудването няма да се затваря. На обекта се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи.

При главния ремонт на оборудването оптималната позволена широчина на преминаващите транспортни средства е 2,75 м, а общата маса е до 60 тона. Извънгабаритни транспортни средства не минават.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите и на жителите на град Русе, през чиято територия минава директният трафик за Дунав мост, за породеното стеснение. С разбирането сме, че строителните работи и смяната в организацията на придвижване ще сътвори неудобства и на жителите, и на водачите, само че предприемането на строителните работи е належащо, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по моста сред Русе и Гюргево в идващите години.

За повишение на сигурността АПИ работи в непрекъсната съгласуваност и тясно съдействие с Гранична полиция, Агенция „ Митници “, ИА „ Автомобилна администрация “, община Русе и Областната администрация на Русе. Апелът към водачите и жителите на Русе е да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

Актуална информация за краткотрайната организация на придвижването и за ремонтните действия може да бъде открита в специфичната секция „ Информация за ремонта на Дунав мост “ на интернет страницата на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Екипът на Агенцията ще подава регулярна настояща информация за ремонта на оборудването и е разполагаем за спомагателни въпроси и разяснения. Само по този начин ще бъде обезпечено точното, точно и правилното информиране на всички пътуващи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР