Преструктурирането на минната индустрия, свързана с добива на платина в

...
Преструктурирането на минната индустрия, свързана с добива на платина в
Коментари Харесай

Между 4000 и 7000 души може да бъдат съкратени в РЮА заради поевтиняването на платината

Преструктурирането на минната промишленост, обвързвана с добива на платина в Република Южна Африка, може да докара до съкращаването на сред 4000 и 7000 души, които работят в нея. Това разгласи Съветът по въпросите на добива на минерали в африканската страна, цитир5ан от Българска телеграфна агенция.

На Република Южна Африка се падат към 70 на 100 от цялото количество платина, което се добива в международен мащаб. Този бранш от минната промишленост обаче се нуждае от преструктуриране на фона на намаляващите цени на благородния метал и на повишаващите се разноски, свързани с добива му. Това заяви южноафриканският Съвет по въпросите на добива на минерали при откриването през днешния ден на конференция в Кейптаун, отдадена на вложенията в бранша.

Металите платина и паладий поевтиняха надлежно с 15 на 100 и 40 на 100 през предходната година, най-много заради слабото им търсене в Китай. От друга страна разноските за добива им се покачват заради повишаването на електрическата енергия и повишението на трудовите хонорари на миньорите, показва Съветът по въпросите на добива на минерали. 

Все по-широкото нахлуване на електрическите транспортни средства лимитира търсенето на платина и паладий от страна на автомобилостроителните компании, показва Ройтерс. Тези благородни метали се употребяват при производството на катализатори за транспортните средства, които се задвижват от мотори с вътрешно горене. Те се инсталират на изпускателната им система, с цел да бъде лимитирано замърсяването на околната среда от изгорелите газове, които се отделят при придвижването на транспортните средства с дизелови или бензинови мотори. 

На този декор най-големият производител на платина в света - минният колос " Англо Американ " (Anglo American) разгласи по-рано, че възнамерява да понижи финансовите си разноски с 1,8 милиарда $ до 2026 година Причината за това е намалялата облага на корпорацията за първата половина на финансовата година. 

Над 20 000 души работят за подразделението на " Англо Американ ", което добива платина в Република Южна Африка. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР