Престоят в хотелска стая често е неразделна част от пътуването,

...
Престоят в хотелска стая често е неразделна част от пътуването,
Коментари Харесай

Микробиолози казаха от какво да се страхувате в хотелите

Престоят в хотелска стая постоянно е неразделна част от пътуването, без значение дали по работа или за отмора. Привидната непорочност на хотелската стая обаче може да бъде лъжлива. Дори и да сте в първокласна стая, има възможност да не е толкоз чисто, колкото наподобява. Предишните жители на вашата стая най-вероятно са оставили следи от бактерии, гъбички и вируси върху разнообразни повърхности като мебели, килими, пердета и др. Колко добре хотелският личен състав почиства стаята ви, ще дефинира степента на тези микробни отлагания и стандартите за непорочност на хотела може да не съответстват с вашите.

Традиционно чистотата на хотелските стаи се прави оценка въз основа на образни и обонятелни наблюдения, като се пренебрегва невидимата микробиология на пространството, в което има риск от зараза. В публикация в Sciencealert микробиолог се гмурка в света на микробите, насекомите и вирусите, с цел да разкрие евентуални рискове, които може да дебнат в хотелската ви стая.

Скритите рискове стартират от асансьора

Преди да влезете в стаята си, помислете за бутоните на асансьора като за разплодник на микроби. Тези бутони постоянно се натискат от разнообразни хора, пренасяйки микроорганизми както върху повърхността на бутона, по този начин и върху пръстите на индивида, който го допира.

Дръжките на публичните порти също могат да бъдат инфектирани с микроби, в случай че не се дезинфекцират постоянно. След като употребявате писалката, измийте ръцете си или използвайте дезинфектант за ръце, преди да докоснете лицето си, да ядете или пиете.

Най-често срещаните инфекции, с които можете да се болестите в хотелските стаи, включват скотски инфекции като диария, респираторни вируси като елементарна простуда и пневмония и, несъмнено, COVID-19.

Тоалетните и баните нормално са по-задълбочено хигиенизирани от останалата част от хотелската стая и нормално са минимум нечистите зони.

Въпреки това, в случай че вашата чаша за пиянство не е за еднократна приложимост, измийте я преди приложимост - почистващи препарати за душ или шампоан са ефикасни почистващи препарати, защото в никакъв случай не можете да сте сигурни, че са измити усърдно. Дръжките на вратите на банята също могат да съдържат патогени от неизмити ръце или нечисти кърпи.



Внимавайте със спалното долни дрехи

Преди да се настаните в хотелска стая, помислете за вероятното наличие на нежелани посетители в спалното долни дрехи, като чаршафи, възглавници и покривки. Проучване от 2020 година откри доста вирусно замърсяване на доста повърхности, изключително чаршафи, калъфки за възглавници и покривки за кревати, откакто пациент с предсимптоматичен COVID-19 е бил в хотелска стая.

Докато чаршафите и калъфките за възглавници най-често се сменят сред наемателите, покривките за легло може да не се сменят, което ги прави вероятни носители на патогени, сходно на тоалетна седалка. В някои случаи чаршафите не се сменят сред гостите, тъй че е най-добре да носите свои.

Също по този начин обърнете внимание на повърхности, които не се дезинфекцират постоянно, като бюрото в стаята, нощното шкафче, телефонът, чайникът, кафемашината, ключът за осветяване и отдалеченото за тв приемника. Тези повърхности могат да придвижват вируси като норовирус и COVID-19, които могат да оцелеят върху твърди повърхности няколко дни.

В допълнение, предмети от меки тъкани като възглавници, столове, пердета и щори могат да бъдат сложни за разчистване и да не се дезинфекцират постоянно. Затова се предлага да измиете ръцете си след допиране, с цел да предотвратите разпространяването на микроби.

Внимавайте за неканени посетители

Има няколко скрити рискове, за които би трябвало да знаете, когато отсядате в хотел, в това число дървеници. Тези вредители ловко се крият в дребни пространства като матраци, спално долни дрехи и багаж и могат да спят зимен сън с месеци, без да се хранят.

Въпреки че е малко евентуално ухапванията от дървеници да предадат заболяване, те могат да причинят инфектиране и зараза. Признаци на зараза са червеникави ухапвания, петна от кръв по чаршафите и кафяви петна по матраци, табли и дрешници.

Дървениците са навсякъде публикувани по света и постоянно се срещат в хотелите, тъй че е значимо деликатно да инспектирате стаята си за признаци на заразяване. Ако подозирате, че в стаята ви има дървеници, съобщете на хотела и вземете защитни ограничения, с цел да не ви вземат вкъщи с вас.

В допълнение към дървениците в хотелските стаи могат да живеят разнообразни микроби и бактерии, в това число върху постоянно докосвани повърхности като отдалечени ръководства, ключове за осветяване и телефони. Меката мебел като пердета и столове също се почиства мъчно и може да не се дезинфекцира сред престоите на гостите.

За по-сигурно носете пакет антисептични кърпички за разчистване на твърди повърхности и носете чехли или дебели чорапи, с цел да не ходите боси по хотелските килими. Също по този начин е значимо постоянно да миете или дезинфекцирате ръцете си, изключително преди ястие или пиянство.

Имайте поради, че даже хотелите от висок клас не всеки път са доста чисти, защото разноските за разчистване могат да понижат облагите. Имайки поради тези защитни ограничения, насладете се на почивката си!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР