Престоят на Станимир Стоилов в казахстанския футбол може и да

...
Престоят на Станимир Стоилов в казахстанския футбол може и да
Коментари Харесай

Мъри Стоилов бил национален герой на Казахстан

Престоят на Станимир Стоилов в казахстанския футбол може и да върви към своя край, само че той сигурно остави извънредно дълбока следа в страната. Толкова дълбока, че там към този момент изрично го имат за народен воин.

А още по-внушителното е, че признанието идва, макар че триумфите му са на клубно равнище с отбора на Астана. Вестник "Литер " изброи големите достижения в казахстанския спорт за 2017 година и там попаднаха триумфите на Мъри с клуба му. И признанието, че е "национален воин на Казахстан " поради постигнатото.

"Макар да е роден в дребния Хасково в България, Станимир Стоилов е народен воин на Казахстан. Само за три години и половина той трансформира Астана в същински евробоец, сложен противник за всеки в Европа. "

"По време на работата си в клуба, той съумя да донесе в касата му над 40 млн. евро единствено от евротурнирите! И този триумф се отрази съществено на персоналния и професионалния му имидж. "

"Стоилов пое клуба на 21 юни 2014 година в доста тежки времена и го изведе до върха. Във вътрешния шампионат той завоюва всичко - четири пъти победи с купата, завоюва Купата и Суперкупата и беше определен за най-хубав треньор в цялостен Казахстан за 2015 година "

"Заради тези триумфи цената му просто нямаше по какъв начин да не се усили фрапантно. Според неофициални информации, препоръчана му е заплата от 1.2 млн. $, с цел да остане в Казахстан, което е връх за цялата страна. Но дали ще остане, към момента никой не знае. "

"Самият той признава, че неотдавна е получил няколко изкусителни предложения, в това число от Испания и Русия. Той към момента не е решил какво ще е бъдещето му, като ще го разгласи незабавно при започване на 2018 година Всички в Казахстан се надяваме треньорското великолепие да остане тук ", написа вестникът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР