Престоят на руския агент с псевдоним „Федотов” е могъл да

...
Престоят на руския агент с псевдоним „Федотов” е могъл да
Коментари Харесай

Бивш зам-министър на туризма отново атакува Ангелкова

Престоят на съветския сътрудник с псевдоним „ Федотов” е могъл да бъде засечен още през 2015 година благодарение на система, заложена в законодателството, която обаче не се ползва . Това сподели по случая „ Гебрев” някогашният зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.
„ Системата трябваше да бъде приложена през 2014 година и до момента тя не е внедрена. Тя регистрира в действително време придвижването на задгранични жители на територията на България от гранична точка до гранична точка – от влизане до тяхното излизане. Без нея вътрешното придвижване продължава да бъде една голяма черна дупка”, разясни Ботев пред bTV.
Той твърди, че през 2014 година системата е била подготвена да бъде задействана, по въпроса е работила и работна група, включваща заместник-министри на всички основни ведомства. Бил е направен лист с обектите, от които в действително време да се подава информация.
„ Защо тази система пет години не се вкарва и за какво това беше първото нещо, което беше блокирано от сегашния и тогавашен министър на туризма, аз нямам отговор. Парите, които бяха заложени в бюджета, с цел да се задейства тази система, бяха върнати от министъра на туризма в Министерството на финансите. Това може да се ревизира в бюджета. Нещо повече – имаше европейски пари, които също не бяха употребявани за тази работа”, сподели още Ботев.
По думите му на това се дължи и огромното разминаване на броя на туристи, които регистрират от министерството за 2018 година, и данните на Национален статистически институт, а точно – разлика в над 3 млн. души.
Между Бранимир Ботев и министъра на туризма Николина Ангелкова от дълго време има спор - припомнете си повече за него ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР