Престоят му в орбита беше удължен през март, след като

...
Престоят му в орбита беше удължен през март, след като
Коментари Харесай

Какво сe случва с човешкото тяло след година в космоса

Престоят му в орбита беше продължен през март, откакто галактическият транспортен съд, с който той и екипажът му трябваше да летят към Земята, сподели приключване на охлаждаща течност. Оставайки още към половин година в космоса, Франк Рубио направи общо 5 963 обиколки към Земята, изминавайки 253,3 милиона км.

Служителите на космодрума до гр. Жезказан в Казахстан помогнаха на необятно усмихнатия Рубио да излезе от галактическия транспортен съд Союз MS-23, след повече от година живот в безтегловност. Сега тялото му би трябвало да се възвърне, само че и да покаже по какъв начин се е отразила тази среда на организма му – жизненоважна информация за вероятностите на космонавтиката.

Досегашни проучвания към този момент потвърдиха понижаване на мускулната и костната маса, плюс установено „ порастване ”. Според самия Рубио, гръбначният му дирек се е удължил. Колкото до положението на мускулите и костите, новите данни ще оказват помощ за определянето на най-ефективните фитнес-уреди, подготвителни стратегии и хранителни добавки, които астронавтите да употребяват по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР