Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман заяви, че през

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман заяви, че през
Коментари Харесай

Великобритания и Саудитска Арабия се ангажират с предоставянето на средства за борбата с климатичните изменения

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман съобщи, че през идващите 10 години кралството ще даде 2,5 милиарда $ за екологична самодейност в Близкия изток и ще бъде хазаин на нейното седалище , съобщи Ройтерс.



Британският министър-председател Риши Сунак съобщи, че Англия също остава ангажирана с даването на 11,6 милиарда английски лири (13,6 милиарда долара) към фонда за климатичните промени. Той, както и редица международни водачи участваха в срещата на върха на Организация на обединените нации за климата (КОП27) в Египет.

" Оставаме ангажирани с даването на 11,6 милиарда английски лири, които обявихме предходната година за интернационално финансиране на битката с изменението на климата ", съобщи Сунак. Премиерът на Обединеното кралство добави, че проектът е това да стане в интервал от пет години.

Инициативата бе стартирана от престолонаследника на Саудитска Арабия предходната година като част от опитите за понижаване на въглеродните излъчвания в района.

Миналата година Рияд съобщи, че има намерение да даде 15 % от нужните 10,4 милиарда $ за плановете за чиста сила на фонда.

Саудитският престолонаследник съобщи също, че Публичният капиталов фонд на кралството ще се стреми към нулеви чисти излъчвания към 2050 година

Зелената самодейност за Близкия изток има за цел да понижи с повече от 60 % нездравословните излъчвания от добива на въглеводороди в района. Освен това се възнамерява по нея да бъдат засадени 50 милиона дръвчета и да бъдат възобновени земи, потърпевши от почвена деградация, с обща повърхност, равняваща се на 200 милиона хектара. Инициативата ще спомогне за намаляването на световните равнища на въглероден диоксид с 2,5 %.

Саудитска Арабия възнамерява към 2030 година да добива половината от електрическата енергия си благодарение на възобновими енергийни източници, съобщи Махамед бин Салман, и до 2035 година да отстрани 44 милиона тона въглеродни излъчвания.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР