Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е на посещение

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е на посещение
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман поиска 300 лимузини за посещението си в Гърция

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман е на посещаване през днешния ден в Гърция. Това е първото му посещаване на европейска територия, което се чака да бъде от необикновен дипломатически и стопански интерес. Изглежда, че престолонаследникът не има вяра на никого след случая с убийството на Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, който закупи интернационалните измерения.

Мохамед Бин Салман е изискал 300 лимузини за визитата си в Гърция. Той идва с три свои самолета. Резервирал е цялостен личен хотел и носи всичко, от спално долни дрехи, чинии до клечки за зъби.

Инвестиции за над 4 милиарда евро, военно съдействие и редица двустранни съглашения в енергетиката, културата, науката и технологиите, са включени в дневния ред на визитата на Мохамед бин Салман, като особена тежест се отдава на подписването от акционерите на съглашението за кабелна връзка и план за транспорт на данни през Гърция и Саудитска Арабия до Европа.

Премиерът Мицотакис ще се срещне с Мохамед Бин Салман в 19.00 ч.

Престолонаследникът е съпроводен от огромна държавна делегация, защото следва подписването на съглашение за военно съдействие сред министерствата на националната защита, както и съглашения в енергийния бранш, който тормози цяла Европа.

Надеждите са Гърция да се трансформира в център за трансфер на сила към Европа с капацитет да работи като мост към Близкия изток, както и в региона на вложенията, науката, технологиите и културата.

От изключително икономическо и геостратегическо значение, характеризират държавните чиновници, съдействието, което ще бъде подложен от акционери на 4-те компании, ръководещи план под заглавието „ Коридор за данни от Изток до Средиземноморието “ на междусистемната връзка на подводни и наземни кабели за транспорт на данни сред Азия и Европа през Саудитска Арабия, Кипър и Гърция, с цел да стартира осъществяването през есента. Проектът, чиято реализация беше препоръчана от гръцка страна в подтекста на визитата на министър-председателя в Рияд през 2021 година, се чака да надгради доста позицията на Гърция като център за предпазване и разпространяване на данни в югоизточна Европа.

Визитата на Махмуд Бин Салман в Гърция ще означи на процедура и огромния капиталов интерес на Саудитска Арабия към Гърция. Показателно е, че в държавната делегация е и шефът на държавния капиталов фонд, който е показал интерес към вложения в размер на 4 милиарда евро, а принцът е съпроводен от делегация от 30 предприемачи, представляващи към 59 компании, за реализиране контакти и съдействие с гръцки компании.

Гърция има всички учредения да желае задълбочаване на икономическите връзки, като се има поради, че Саудитска Арабия се счита за " колос " на международната стопанска система. Основите към този момент са положени посредством Бизнес съвета Гърция-Саудитска Арабия и неотдавнашното идване на огромна бизнес делегация в Атина в подтекста на Гръцко-саудитския бизнес конгрес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР