Престолонаследникът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал

...
Престолонаследникът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал
Коментари Харесай

Израелският премиер е на първата си визита в ОАЕ

Престолонаследникът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян организира през днешния ден диалози с израелския министър председател Нафтали Бенет. Това е първата среща на толкоз високо ниво, откакто предходната година двете страни се споразумяха да открият дипломатически връзки, съобщи ДПА.

Двамата водачи се срещнаха в Абу Даби и разискаха съдействието в сферите на стопанската система, търговията и развиването, заяви осведомителната организация на емирствата УАМ.

Кадри, публикувани от канцеларията на Бенет, демонстрират по какъв начин двамата да си стискат ръцете преди началото на диалозите. Канцеларията на израелския министър председател назова срещата " историческа ", съобщи Ройтерс. Бенет дойде през вчерашния ден на първото посещаване на израелски министър председател в емирствата.

През септември 2020 година Израел подписа с посредничеството на Съединени американски щати съглашение с ОАЕ и съседа им Бахрейн за определяне на дипломатически връзки.

В оповестено нощес изявление за организация УАМ Бенет сподели, че съглашението е основало " нова, дълбока и здрава среда за дипломатически, стопански и културни връзки " в района. Премиерът уточни, че е " мощно задоволен " от задълбочаването на съдействието сред двете страни и чака с неспокойствие подсилване на двустранните връзки.

През лятото ОАЕ отвориха посолство в Тел Авив, откриха и директна самолетна линия сред двете страни.

Израел и ОАЕ чакат взаимни стопански изгоди от доближаването си, само че на него се гледа и като съюз против Иран и нуклеарната му стратегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР