Престолонаследничката на испанския трон принцеса Леонор се закле във вярност

...
Престолонаследничката на испанския трон принцеса Леонор се закле във вярност
Коментари Харесай

Престолонаследницата на испанския трон се закле във вярност към испанската държава

Престолонаследничката на испанския престол принцеса Леонор се закле във честност към испанската страна във Военната академия в Сарагоса, в наличието на родителите си крал Фелипе VI и кралица Летисия, съобщи БНР.

Актът, който се назовава клетва в знамето, се организира в наличие на министъра на защитата Маргарита Роблес, началникът на щаба на защитата, генерал-адмирал Теодоро Лопес Калдерон, районния министър председател на Арагон Хорхе Азкон и към 2500 публични посетители и родственици на кадетите.

С клетвата в знамето кадетите се ангажират да пазят Испания, даже с цената на личния си живот. За разлика от татко си Фелипе VI, който се закле в знамето на същото място преди 38 години, единствено в наличието на фамилията си, Леонор го направи обикновено с повече от 400 курсанти, с които към този момент втори месец се образоват във Военната академия в Сарагоса.

" Много е вълнуващо да видиш по какъв начин принцесата се кълне в знамето ", сподели в прочувствена тирада монархът, спомняйки си неговата гала на 11 октомври 1985 година

Знамето, което принцеса Леонор и останалите кадети целунаха, е поръчано от кралица Мария Кристина де Хабсбург, вдовица на крал Алфонсо XII (1874 – 1885), и е избродирано от испански художници от това време.

Предаването му на военните става на 17 юли 1886 година и оттогава се съхранява във Военната академия. Днешната гала е част от няколко поредни ритуала, които бъдещата кралица на Испания би трябвало да извърши. Преди месец тя получи кадетската сабя, която символизира, че в края на образованието си ще стане офицер, а на 31 октомври когато навършва пълноправие, ще се закълне в Конституцията на страната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР