Престижният лондонски магазин Хародс обяви днес, че ще махне статуя,

...
Престижният лондонски магазин Хародс обяви днес, че ще махне статуя,
Коментари Харесай

Престижният магазин Хародс маха статуя на принцеса Даяна и Доди ал Файед

Престижният лондонски магазин Хародс разгласи през днешния ден, че ще махне скулптура, представляваща принцеса Даяна и нейния другар Доди ал Файед, издигната там след кончината двойката в автомобилна злополука в Париж през август 1997 година, съобщи Франс прес. Статуята ще бъде предадена на някогашния притежател на магазина и татко на Доди - Мохамед ал Файед.

Бронзовата статуя е наречена " Невинните жертви ". Тя съставлява лейди Ди изправена против Доди. Двамата са вперили взор един в различен, а с едната си ръка освобождават птица, която разперва криле. Статуята бе поръчана от Мохамед ал Файед. Тя бе сложена в магазина през 2005 година и остана там и след продажбата на Хародс на Катар холдинг, финансовия клон на суверенния фонд на Катар.

Но генералният шеф на магазина Майкъл Уорд в този момент счита, че е настъпил моментът за махане на статуята. Той акцентира, че синовете на Даяна - принцовете Уилям и Хари - са поръчали своя лична скулптура в памет на майка си. Тя ще е дело на създателя Йън Ран-Броудли и ще бъде открита през 2019 година в градините на двореца Кенсингтън в Лондон, където живееше принцеса Даяна.

" Ние сме доста горди, че изиграхме нашата роля в отдаването на респект на живота на лейди Даяна, принцесата на Уелс, и на Доди ал Файед ", сподели Майкъл Уорд. Той не посочи на коя дата, че бъде махната статуята от Хародс. През 2000 година магазинът Хародс изгуби правото да бъде снабдител на английското кралско семейство, постоянно упреквано от Мохамед ал Файед, че има нещо общо със гибелта на влюбената двойка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР