Престижната награда Еми за разследваща журналистика в две категории отиде

...
Престижната награда Еми за разследваща журналистика в две категории отиде
Коментари Харесай

Разследване на Белингкат с българско участие спечели Еми

Престижната премия " Еми " за проверяваща публицистика в две категории отиде при екипа на Белингкат. Призът е споделен със CNN, защото материалите са правени в съавторство с американската медия. Темата на репортажа е отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални, а следствието стартира журналистът Христо Грозев.

" Наградата е резултат на групово изпитание. Разследването беше инициирано от нас, от екип, управителен от мен. В Белингкат стартира следствието по тематиката кой в действителност е отровил Навални ", това съобщи за " Светът и ние " журналистът Христо Грозев.

Той описа, че разкритията по тематиката са били толкоз шокиращи, че са решили в следствието да включат оптимално количество качествени публицисти от разнообразни медии - от Шпигел, от CNN, от испанския вестник " Ел Паис ", от съветския уебсайт Insider.

Най-важното, което беше намерено е, че става дума за цяла система в съветските секрети служби, която се занимава със следене и опити за ликвидиране на неуместни на режима политици. Последващи следствия демонстрираха опити за ликвидиране на други политици, в това число и един стихотворец, сподели още Христо Грозев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР