Престъпността в страната намалява с 4%. С данните се похвали

...
Престъпността в страната намалява с 4%. С данните се похвали
Коментари Харесай

Вътрешният министър разкри важни данни за престъпността

Престъпността в страната понижава с 4%. С данните се похвали вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния надзор. В същото време разкриваемостта се е повишила с 6%. Информацията се базира на първите осем месеца от годината, съпоставени със същия интервал на 2016-а, оповестява " Дарик ".

За справяне с битовата престъпност първо са направени промени в Закона за частната охранителна активност и Закона за Министерство на вътрешните работи. Създаде се и непрекъснат екип, който обезпечава координацията, контрола и взаимоотношението сред полицейските структури в страната - неща, които са някак откъм гърба и не се виждат, сподели министърът. По думите му се усъвършенстват кадровият и материалният запас, подчертава се върху професионалното образование на полицейските чиновници. Продължава процесът на съоръжение на полицейските структури с коли за потребностите на Охранителна полиция и Пътна полиция, сподели министърът.

Най-много отвличания – 11, са се случили през 2009 година След това има внезапен спад, стана ясно още от обясненията на вътрешния министър. Той увери, че работата по отвличането на Андриан Златков не е спряла.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР