Престъпният свят е изумително жесток и безкомпромисно точен в измислянето

...
Престъпният свят е изумително жесток и безкомпромисно точен в измислянето
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Светофарите в България не светят червено за домашни любимци като Кристиан!

 Престъпният свят е удивително нечовечен и безкомпромисно прецизен в измислянето на прякори. Там такива като Кристиан Николов, който умъртви Милен Цветков, ги назовават домашни любимци. Млади мъже с 0% роля в живота - обгрижени 100%. Но те не са просто all inclusive финансово обезпечени глезльовци. Те са и настойчиво стимулирани и възпитавани от доста дребни, че в никакъв случай нямат виновност за нищо и са прави във всяка обстановка. Научени са, че са привилегировани, разпоредбите важат единствено за обкръжаващата ги среда, а за тях постоянно има ВИП вход, ВИП излаз, ВИП пътно платно, ВИП скорост и даже ВИП цвят на светофара Те не просто са възпитавани по този начин. С мама съучастник на Апаша в годините на прехода надали има някой, който още не го е схванал - това чувство за живот отвън разпоредбите не е просто чувство - то е просто факт.

Ще кажете - е, да, то е ясно, домашните любимци не са български патент, те са на всички места по света! Защо обаче, когато разбрахме на Великден, че 22-годишен домакински любим наркоман е умъртвил Милен Цветков, такава огромна, суха буца заседна по този начин надълбоко в гърдите ни? Ами тъй като толкоз доста неправда се е натрупала в гърлата ни, че не можем да я преглътнем. Няма към този момент място. Защото губим от ден на ден възприятие за нормалност. И България става все по-неприятно място за живеене. Все по-неприятно и все по-опасно. Неслучайно всеки трети разсъждава в обществените мрежи, че в колата на Милен Цветков можеше да бъде всеки от нас. А в случай че беше различен, дали отговорните щяха да бъдат по този начин бързо и безкомпромисно открити, задържани и разследвани? Ако страната прилагаше редовно и сурово законите, българските домашни любимци нямаше да бъдат толкоз нагли. Но страната дълги години отхвърля да извърши уговорките си, а неприятните постоянно побеждават положителните, напомпват се от ден на ден с пошло самочувствие и стартират да се гаврят със системата.

В България като се изключи че става все по-опасно и неприятно за живеене, няма и вероятност. Настоящето и бъдещето са предопределени за тарикатите и домашните любимци. Те са абонирани и предопределени за всички бързи и лесни пари в страната. Във всяка сфера на бизнеса и живота. Точно по тази причина през днешния ден всички залагат какъв брой бързо Кристиан Николов ще е на независимост и дали най-после няма да излезе, че в действителност Милен Цветков е блъснал на задна предавка джипа на майка му. Сигурно ви звучи прекомерно, само че това са добре смазаните мутренски схеми от 90-те години За жал, всички виждаме - те са настоящи и през днешния ден. Защо се стигна до тук, е доста дълга тематика с чалга детайли, за която персонално на мен ми омръзна да пиша към този момент 26 години - за противозаконното бързо замогване, за отсъствието на страна и правораздаване, за неизлечимо болното общество и преобърнатата ценностна система, в която е съвременно да си апаш и хитрец, а ако си почтен, си загубеняк и неудачник Защо да не крадеш от европрограми, щом ти се разрешава? Защо да не точиш и от страната: Данък добавена стойност, мита и акцизи дъъъълги години, щом никой не те бие през пръстите? Защо да не се дрогираш и след това да покараш огромния джип на мама? Няма никакъв проблем - ти си учтив, че си ВИП и всичко това е вярно и разрешено. Това е гравитацията на домашния любим. И тъй като загатнах чалга, тези от вас, които не са потопени надълбоко в тази екзотика, няма да повярват, само че има попфолк ария, в която се пее: " Карай лудо на алено, направи за мене нещо откачено! "

А чалготеките са мощен магнит за всеки първокласен домакински любим. Там те попиват мощно мъдростта от припева на певицата, хвърлят един кашон салфетки над главата, смучат една марихуана, бял прашец в нослето и газ на джипката на мама. За тях към този момент светофарите в България не светят в алено, приключва анализът на Слави Ангелов за " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР