Престъпниците, които столичната полиция задържа днес, започват да си понасят

...
Престъпниците, които столичната полиция задържа днес, започват да си понасят
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на задържаните от престъпната група

Престъпниците, които столичната полиция задържа през днешния ден, стартират да си понасят следствията за това, което са правили.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шестима души за присъединяване в проведена незаконна група за рекет и изнудвания, работила на територията на София, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

За акцията по-рано през днешния ден оповестиха и от Министерство на вътрешните работи. 

Задържаните са упрекнати за това, че от април 2021 година са принуждавали посредством закани за ликвидиране, побои и душевен тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по подписани контракти за заеми, осведоми Българска телеграфна агенция.

Петима от участниците са арестувани през вчерашния ден.

Извършени са 13 претърсвания и обиски на пространства и лица. Намерени и конфискувани са документи и други доказателства за незаконната им активност, допълват от Специализираната прокуратура.

Ръководителят на групата е работел като чиновник в кредитната институция и персонално провел незаконното съдружие. Двама от участниците са осъждани, единият от които неведнъж, в това число за похищение.

До момента са открити и разпитани пред арбитър шестима потърпевши. Очаква се в хода на следствието броят им да се усили.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата арестувани е наложено задържане за период до 72 часа. В Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР