Престъпници вече използват изкуствен интелект, за да преправят гласа си

...
Престъпници вече използват изкуствен интелект, за да преправят гласа си
Коментари Харесай

Измамници имитират гласовете на близки на жертвите си чрез изкуствен интелект

Престъпници към този момент употребяват изкуствен интелект, с цел да преправят гласа си по телефона и да звучат като близки на набелязаните за финансова машинация жертви, написа " Евронюз ".

Измамата най-често звучи като обезпокоен член на фамилията, който незабавно моли да му бъдат изпратени пари. По този метод - с потребление на технологии с изкуствен интелект, към този момент има излъгани хиляди хора, написа " Евронюз ".

И отбелязва, че някои от стратегиите, употребявани за основаването на " аудио двойници ", който могат да заблудят, не са скъпи. Един от образците е възпроизвеждането на гласа на английската актриса Ема Уотсън, който чете книгата на Адолф Хитлер " Моята битка ":

Друг образец е с смяната на речта на артиста Леонардо ди Каприо пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации с гласовете на други известни американски персони, измежду които Бил Гейтс, Стив Джобс и Ким Кардашиан:

Според специалисти сходна технология може да бъде употребена за дезинформация под формата на подправено изказване на политик или за финансови измами.

Компанията, чиито софтуерен артикул е бил употребен за подправяне на гласа на Ема Уотсън разгласи, че ще покачат цената на услугите си, както и че новите консуматори ще бъдат потвърждавани ръчно. Експерти обаче упорстват за законодателство, с което да се избегнат сходни измами.

И поучават да подхождаме с цялото си внимание към непредвидени и незабавни позвънявания на хора, искащи пари, представящи се за близки или познати. В сходни моменти може да се зададат въпроси за потвърждаване на самоличността, пише . 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР