Престъпници вече използват изкуствен интелект, за да преправят гласа си

...
Престъпници вече използват изкуствен интелект, за да преправят гласа си
Коментари Харесай

Нова мода сред измамниците: Сменят гласа си чрез изкуствен интелект

Престъпници към този момент употребяват изкуствен интелект, с цел да преправят гласа си по телефона и да звучат като близки на набелязаните за финансова машинация жертви.

Измамата най-често звучи като обезпокоен член на фамилията, който незабавно моли да му бъдат изпратени пари. По този метод - с потребление на технологии с изкуствен интелект, към този момент има излъгани хиляди хора, написа " Евронюз ". 

И отбелязва, че някои от стратегиите, употребявани за основаването на " аудио двойници ", който могат да заблудят, не са скъпи. Един от образците е възпроизвеждането на гласа на английската актриса Ема Уотсън, който чете книгата на Адолф Хитлер " Моята битка ":  

Друг образец е с смяната на речта на артиста Леонардо ди Каприо пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации с гласовете на други известни американски персони, измежду които Бил Гейтс, Стив Джобс и Ким Кардашиан:

Според специалисти сходна технология може да бъде употребена за дезинформация под формата на подправено изказване на политик или за финансови измами.

Компанията, чиито софтуерен артикул е бил употребен за подправяне на гласа на Ема Уотсън разгласи, че ще покачат цената на услугите си, както и че новите консуматори ще бъдат потвърждавани ръчно. Експерти обаче упорстват за законодателство, с което да се избегнат сходни измами.

И поучават да подхождаме с цялото си внимание към непредвидени и незабавни позвънявания на хора, искащи пари, представящи се за близки или познати. В сходни моменти може да се зададат въпроси за потвърждаване на самоличността.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР