Престъпните банди в Европа държат стаи за мъчения и въоръжават

...
Престъпните банди в Европа държат стаи за мъчения и въоръжават
Коментари Харесай

Престъпните банди в Европа държат стаи за мъчения и въоръжават деца с Калашников: Европол с тревожна аларма!

Престъпните банди в Европа държат стаи за мъчения и въоръжават деца с Калашников. Деца стрелят по други деца с автомати. Младежи разтоварват кокаин от контейнерни пристанища. А в холандска гора измежду контейнери е скрита стая за мъчения.

Това е новата действителност в частите на Европа, които са наранени от рекордния брой противозаконни опиати, внасяни и изнасяни от континента.

Пазарът на опиати, чиято стойност в този момент възлиза на десетки милиарди евро, подтиква враждуващите банди да ползват „ невиждани “ равнища на принуждение между тях. За това предизвестиха през днешния ден ръководителите на европейските политики.

Констатациите бяха оповестени на конференция, проведена от европейската правоприлагаща организация Европол и Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите (ЕЦМНН).

Те предоставиха последния си обзор на европейския пазар на опиати, който те правят оценка на към 30 милиарда евро годишно. През 2022 година вносът на кокаин и износът на екстази доближиха рекордни стойности. По-голямата част от насилието е обвързвана с кокаин и канабис, показват организациите.
Макар че управляващите не предоставиха статистически данни за мащаба на казуса, Алексис Гьоздел, шеф на ЕЦМНН, съобщи, че сега в Европа се следи равнище на принуждение, обвързвано с опиати, сходно на това в Централна Америка.

„ Това е част от ежедневната действителност в Европейския съюз “, сподели той.

Изпълнителният шеф на Европол Катрин де Бол съобщи: „ Дори открихме стаи за мъчения в Европейски Съюз. Никога до момента не сме виждалитакова нещо. Това е било употребявано в Латинска Америка, само че не и в Европейски Съюз “, сподели тя на конференцията.

Де Бол не посочи случая, за който приказва, само че в Европа е имало единствено едно обществено оповестено изобретение на така наречен контейнери за изтезания. Това е покрай пристанището на Ротердам през 2020 година Във връзка с този случай са наказани на затвор няколко мъже.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР