Престъпник, заподозрян за тероризъм, премина проверка и започна работа на

...
Престъпник, заподозрян за тероризъм, премина проверка и започна работа на
Коментари Харесай

Заподозрян за тероризъм започна работа на лондонско летище

Престъпник, обвинен за тероризъм, мина инспекция и стартира работа на лондонско летище.

Заподозреният в тероризъм, принуждение и обир Мохамед Абдулахи Мохамуд съумя да премине инспекцията за сигурност и получи работа на лондонското летище „ Хийтроу ”, заяви в. „ Дейли мейл ”.

Мохамуд станал носач в зоната за първа класа на терминал 3 при започване на февруари. Бившият нарушител работил 5 дни на най-голямото английско летище. За това време съумял да снима аероплан отблизо разстояние и да разгласява фотосите в обществените мрежи, по които може да се съди, че е имал достъп до пистата за политане.

В края на седмицата от летището оповестиха, че новият им чиновник е включен в лист на обвинени в тероризъм, той има 17 псевдонима и богат лист обвинявания в обир, пране на пари, опасност за ликвидиране и принуждение. 31-годишният Мохамуд е лежал и 5 години в пандиза.

От службата за сигурност обясниха, че инспекцията лишава известно време, по тази причина не са разбрали незабавно с кого си имат работа.

От летището прецизираха, че Мохамуд е имал краткотраен пропуск, на входа е бил деликатно претърсван, а когато трябвало да влиза в зона с нараснало равнище на надзор, постоянно бил придружаван от чиновник на службите за сигурност, по тази причина официално няма нарушение на закона.

„ Хийтроу ” се счита за второ по натовареност летище в света и първо в Европа. То има пет пътнически терминали и един товарен и годишно обслужва 67 млн. пасажери.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР