Престъпник с дълго досие уби две млади жени в София.

...
Престъпник с дълго досие уби две млади жени в София.
Коментари Харесай

Убиецът с джипа и онези мъже, които тероризират нормалните хора в България


Престъпник с дълго досие умъртви две млади дами в София. Александър Андреев за тези прословути дебеловрати мъже, които тероризират естествените хора. С незаконни автогонки, със заграбени общински терени, с убийства на пътя.

Улицата, на която нарушителят с джипа умъртви две млади дами в София

Представете си, че джипът, който умъртви две млади дами в София, е бил платен от автокъща " Капитолия ". Дали е допустимо това ауди Q7, чийто водач е, инцидентно да произлиза от автосалона в периферията на Борисовата градина? Салонът, който по този начин и не беше премахнат, макар съответните решения на общинските управляващи.

Безчинствата на " терористите " в България
Редакцията предлага
Естествено, този сюжет е фикционален, а въпросът има чисто алегоричен темперамент. Той просто онагледява бруталната душeвност на тези прословути дебеловрати мъже с мозък колкото глава на карфица, които непрестанно тероризират естествените хора в България. Тероризират ги с незаконни автогонки,, със заграбените общински терени, на които се мъдрят лъскавите им автокъщи или бардаци, с гръмогласния и дебелашки език на плажа или във фитнеса, …

Човек се задъхва от отвращение, когато гледа безчинствата на тези тероризиращи мъже, които през днешния ден си изкарват прехраната благодарение на джипове, боксове и револвери. И си мисли: " Добре де, аз ги ненавиждам, иронизирам ги и ги съдя, само че на тях какво ли им пука? Те въобще няма да прочетат тази публикация. А даже да я прочетат, няма да схванат нито възмущението, а още по-малко пък сарказма. Най-много зъбчатите колела зад ниските им чела да изскърцат и да изплюят извода, че " тука неква мисирка май се заяжда с нас ". И да сграбчен щангата, да потрошат краката на мисирката и да я наритат в канавката. Та какво се оказва значи? Те са мощните, те кроят българския свят по собствен облик и сходство, а останалите хора мълчат и бягат по тротоарите, когато се зададе следващото Q7… "

Александър Андреев

Всъщност, ситуацията е даже по-лошо. Защото тези мъже са единствено мръсната пяна на повърхността на едно общество, в което някогашният министър председател закачливо приказва за " мисирки ", кара си джипа и вероятно нощува с револвер до главата. Където партийни водачи и парламентарни олигарси са натрупали пари и господство в това число благодарение на тези с щангата. Където някой барман с прякор " Ментата ", който сервира коктейли край плажа, с наслада ще ти изясни житейската си философия:

" Това е, брато, друго нема "

" Абе ти му (неприличен глагол в повелително наклонение) майката на ДДС-то, на общинската благосъстоятелност в Борисовата градина, на закона и на морала! Ти му (неприличен глагол в повелително наклонение) майката на правилника за придвижване, на нелепостите, дето ги приказват всякакви умници по тв приемника, на НПО-та, на джендърите, на Истанбулската спогодба, на Европейски Съюз, на Съединени американски щати, на НАТО, на Украйна и на Русия, на цялата Вселена и на Господ-бог, в случай че го има! На всички им (неприличен глагол в повелително наклонение) майката, значимото е на мен да ми е добре, да си изкарвам кинтите и да си виждам живота. Това е, брато, друго нема. "

С тази житейска философия въпросният фиктивен протагонист с прякор " Ментата " отива в автокъща " Капитолия ", купува си едно Q7 и единствено на 2-3 километра по-нататък убива две млади дами на булеварда. Просто си го представете.

Тук е по този начин, както преди време пръв видя Иван Кулеков.

***

Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР