Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с ...

Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с

В Слънчев бряг е неутрализирана схема за пласиране на наркотици

Престъпна скица за разпространение на опиати в Слънчев бряг с присъединяване на така наречен викачи по заведенията, е обезвредена вследствие на полицейските дейности на чиновници от отдел " Криминална полиция " - Бургас и чиновници от Районно ръководство - Несебър. При извършената профилирана полицейска интервенция в региона до  бар " Викинг " за съпричастност към закононарушения, свързани с търговия с наркотични субстанции, са арестувани петима мъже на възраст сред 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, непрекъснато пребиваващи в България, заяви представителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева. 

Спрямо един от тях е повдигнато обвиняване , като следва гледане на непрекъснатата му мярка за задържане. 

Намерени и конфискувани са: 16 найлонови пликчета с  кокаин, марихуана, екстази, укрити в тайник на плажа. 

" Схемата е следвала следните стъпки – първият " викач " уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го до тайника. Междувременно други двама са играли ролята на " съгледвачи ", осигуряващи успокоение по време на покупко-продажбите ", изясни Рандева.

До ареста се достигнало вследствие на наблюдаване и документиране на реализираната незаконна активност от страна на полицейски чиновници. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Бургас.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg