Престъпна група, пренабивала номера на автомобили, е била разбита при

...
Престъпна група, пренабивала номера на автомобили, е била разбита при
Коментари Харесай

Обратно в 90-те! Престъпна група пренабива номера на крадени коли срещу 6 хиляди лева

Престъпна група, пренабивала номера на коли, е била разрушена при взаимна акция на пловдивската полиция и Районна прокуратура. На 25 август, при интервенция на полицията са арестувани пет лица, всяко от което е имало друго присъединяване в незаконната скица. Срещу тях е формирано досъдебно произвеждане по член 345 А от наказателния кодекс, оповестиха на взаимен брифинг районният прокурор Петър Петров и шефът на полицията ст. комисар Георги Чергов. 
Прочетете още
Началото на следствието е сложено през 2022 година, когато е арестуван първокласен автомобил " Ауди А6 " със заличени истински идентификационни номера и пренабити нови, съобщи кореспондент на TrafficNews.

Той е открит в дома на един от обвинените в село Марково. След този случай, полицията разплита цялата скица, като открива лицата, които са забъркани. Оказва се, че брачната половинка на единия от обвинените е получавала поръчки от разнообразни лица за замяна на номерата против сумата от 6000 лв.. Другият обвинен, най-активният, е имал подизпълнители - гравьор, а също и лице, което е изготвяло документите за вписване с погрешно наличие. Задържано е и лицето, което е отдало помещение за тази незаконна активност.

 Всички те са арестувани са на 25 август тази година. След това са разкрити и други сходни закононарушения, осъществявани от същата група. В момента на акцията, те са пренабивали номерата на камион влекач, като са го подготвяли за застрахователна машинация. 

Подобни закононарушения се разкриват извънредно рядко, а последните " експерти, пренабивали номера на крадени коли, евентуално са задържани в края на предишния век. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР