Престъпленията в Буча не трябва да се гледат като изолирани

...
Престъпленията в Буча не трябва да се гледат като изолирани
Коментари Харесай

Експерт към Международния наказателен съд в Хага с коментар за престъпленията в Буча


„ Престъпленията в Буча не би трябвало да се гледат като изолирани произшествия, а в подтекста на протичащото се в Украйна “, сподели в ефира на БТВ някогашният специалист към прокуратурата на Международния углавен съд в Хага Татяна Бъчварова.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3861
„ Трябва да се вземе поради, че те са осъществени по време на въоръжения спор, което дава съображение за закононарушенията да бъдат разследвани като военни закононарушения или такива против човечеството “, добави Бъчварова.

Тя разясни, че прокурорът към Международния углавен съд към този момент е изпратил свои представители на място в Украйна, както и в Полша, където са се срещнали с потърпевши от закононарушенията.

„ Прокурорът е предназначен да води независимо следствие, той проверява всички участница в спора, всички страни “, сподели още Бъчварова.

Тя сподели, че доказателства се събират от най-различни организации, които ги дават на чиновници на прокуратурата и на локалните управляващи. Според наредбите хората, които носят отговорност са директните причинители на действията, тези, които дават заповедите и тези, които постановат политиката.

„ Имунитетът даже на най-висите държавни длъжности не пречи за осъществяване на следствие и заблуждение на отговорност на виновните лица. Международният углавен съд не може да осъди едно лице задочно, то би трябвало да участва в залата “, разясни Бъчварова.

За тези закононарушения присъдата е до 30 година отнемане от независимост или до живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР