Престъпленията от омраза в Съединените щати се увеличават, предава БНР.

...
Престъпленията от омраза в Съединените щати се увеличават, предава БНР.
Коментари Харесай

Престъпленията от омраза в САЩ се увеличават

Престъпленията от ненавист в Съединените щати се усилват, предава БНР. Това се посочвало в нов отчет на ФБР за този тип престъпност през предходната година. В документа са маркирани повече от 6 000 престъпни прояви, подбудени от ненавист.

Покачването на закононарушенията от ненавист, съгласно ФБР, е записано за втора поредна година. Нападенията, при които се следи нарастване, са стимулирани от предубеждения по отношение на чернокожи, евреи, мюсюлмани и гей обществото.

Данните показвали 5% скок спрямо 2015. Около 58% от случаите в страната са били на расова основа, като повече от половината от тях са били ориентирани към чернокожи. 21% от закононарушенията от ненавист са атакували религиозната ориентировка, а 18% – половата. Според ФБР става дума за прояви, които варират от вандализъм до нахлуване и ликвидиране. По-рано тази година организации за отбрана на гражданските права издадоха собствен отчет с сходни данни.

Някои упрекват за наклонността реториката на президента Доналд Тръмп във връзка с мюсюлманите, само че в документа на ФБР не е посочена причина, споделя още Националното радио.

Властите разясняват, че отчетът на ФБР не е обстоен, частично тъй като е основан на основата на непринудено подаване на информации от полицейските ръководства.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР