Престъпленията на киевския режим определено трябва да бъдат разгледани в

...
Престъпленията на киевския режим определено трябва да бъдат разгледани в
Коментари Харесай

Песков: Нужно е международно разследване на престъпленията на Киев

Престъпленията на киевския режим несъмнено би трябвало да бъдат прегледани в хода на интернационално следствие, съобщи прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков. Така той разяснява желанието на украинския президент Владимир Зеленски да " инициира интернационално следствие " на вчерашната злополука на съветския аероплан Ил-76, пренасящ пленени украински военнослужещи, съобщи ТАСС.

„ Ако той има поради интернационално следствие на незаконните дейности на киевския режим, несъмнено е належащо “, отговори представителят на Кремъл. В отговор на въпроса дали Москва може по някакъв метод да изясни решението на Киев да смъкна аероплан, пренасящ украински военни, Песков предложи на публицистите да се обадят в администрацията на украинския президент и да попитат нейните представители за това.

Според съветското министерство на защитата украинските въоръжени сили са свалили съветски Ил-76 с пленени украински бойци, летящи за замяна, от зенитно-ракетен комплекс, конфигуриран покрай село Липци, Харковска област. Руски радарни системи са засекли изстрелването на две украински ракети, прецизира ТАСС.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за изясненост по събитията към злополуката на съветския аероплан Ил-76 в съветската Белгородска област и упрекна Москва, че " си играе с живота на украинските военнопленници ", съобщи Ройтерс. ДПА уточни, чеЗеленски е изискал интернационално следствие на случая.

" Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, възприятията на техните обичани хора и страстите на обществеността ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение към нацията. " Длъжни сме да установим всички обстоятелства в случая със самолета колкото се може по-добре, като се има поради, че злополуката е на съветска територия ", добави президентът на Украйна.

Украинският новинарски канал " РБК-Украйна " заяви, че Зеленски е отменил пътешестване в страната и събития във връзка днешния си 46-и рожден ден, с цел да може персонално да наблюдава изясняването на аргументите за злополуката на съветския аероплан Ил-76.

Междувременно върховен украински боен пълководец упрекна Русия тази нощ, че се пробва да злепостави Украйна около злополуката с въпросния Ил-76. " Целта е ясна - те желаят да отслабят интернационалната помощ за нашата страна. Но това няма да проработи! ", написа в приложението " Телеграм " в първите часове на днешния ден командващият украинските военновъздушни сили генерал-лейтенант Микола Олешчук. " Украйна има правото на самоотбрана и надлежно да унищожи средствата на въздушните набези на агресорите ", добави той.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР