Престъплението беше извършено на 28.01.2018г., когато спор в дискотека Гетсби

...
Престъплението беше извършено на 28.01.2018г., когато спор в дискотека Гетсби
Коментари Харесай

Пуснаха у дома Галин, обвинен в опит за убийство на охранител в дискотека Гетсби


Престъплението беше осъществено на 28.01.2018г., когато спор в дискотека " Гетсби " прераснал във физическа кавга сред няколко души. Охраната на цялостния с над 400 души нощен клуб се принудила да изведе младежите на открито. Така се стигнало до сдърпване с 36 годишния охранител, който съгласно обвиняването бил намушкан с нож сред 10 и 15 пъти в крайници и гърдите, като един от прорезите бил в региона на сърцето. Единственото бързата интервенция на лекарите избавила живота на Армен. Обвинението сочи като директен причинители на закононарушението 37-годишния Галин М., който нанасял ударите с нож, до момента в който тогава десетокласникът Кристиян Т. държал охранителя.

Престъплението, в което са упрекнати е тежко по смисъла на закона и наказването е същото като за довършеното закононарушение, като се взема поради степента на реализиране на желанието и аргументите, заради които закононарушението е останало незавършено.

За закононарушението в Наказателен кодекс е планувано наказване " отнемане от независимост “ за период от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Пред съда отбраната на Галин М. уточни, че от задържането на подсъдимия в ареста са минали съвсем 2 години, което се явява извънредно дълъг интервал. Освен това през август 2019г. се наложи делото да тръгне през цялото време, след отказ на правосъдния състав. Тогава отбраната на подсъдимия Кристиян Т. изрази подозрение в безпристрастността и непредубедеността на съдиите и прокурора по делото. Поради тази причина, както и поради въведеното изключително състояние сега делото се намира в начална фаза и мъчно може да се допусна какъв брой във времето ще продължи правосъдното разследване, уточни отбраната на Галин М. Поискано беше от съда определянето на по-лека мярка за неотклонение, която също би могла да обезпечи естественото протичане на процеса. 

За да се произнесе петчленният правосъден състав на Варненския областен съд взе поради миналия близо 2 годишен период от задържането на Галин М. в следствения арест, както и началния стадий на делото. Тъй като окончателният правосъден акт няма по какъв начин да бъде произнесен в близко време, този факт влиза в несъгласие с презумпцията за непорочност и правото на подсъдимия на обективен развой в рационален период, показаха магистратите. От друга страна съдът съобрази, че по делото към този момент са разпитани основните очевидци и не съществува заплаха подсъдимият да влияе върху тях. Вземайки поради всички мнения и обстоятелства, Варненският областен съд дефинира изменение на мярката за неотклонение от " задържане под стража “ в " домакински арест “ на Галин М.. Наложена му беше и възбрана да напуща рамките на страната.  

Определението на Окръжен съд - Варна предстои на митинг пред Апелативен съд – Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР