>Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че в началото

...
>Пресслужбата на Окръжен съд – Варна припомня, че в началото
Коментари Харесай

Варненският съд потвърди мярката задържане под стража на разследван за кражба и блудство

>
Пресслужбата на Окръжен съд – Варна напомня, че при започване на юли Варненският областен съд дефинира най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 40-годишния мъж, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане на Трето районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи във Варна.

Днес Варненският Окръжен съд показа всички учредения на първата правосъдна инстанция за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Недялко П. Задържането под стража е съобразено със събраните в хода на следствието материали и доказателства, които обосновават догатката, че обвиненият е съпричастен към едно от закононарушенията, за което е притеглен – кражба в изискванията на рисков рецидив. По другото обвиняване все още в досъдебното произвеждане няма събрани задоволително доказателства, които да водят до обосновано съмнение, че Недялко П. е причинител на закононарушението. И двете действия са тежки по смисъла на закона, с висока социална заплаха.

Въззивният съд остави без почитание жалбата на Недялко П., който твърди, че няма заплаха да извърши закононарушение и моли съда да му дефинира " домакински арест “ или " парична гаранция “. ВОС не показа причините на обвинения и се базира на доказателствата, посочени от прокуратурата, съгласно които на 2 юли тази година, Недялко е бил притеглен към наказателна отговорност за кражба на мобилен телефон. Срещу него тогава е било формирано бързо полицейско произвеждане, което е висящо все още.

Определението на Окръжен съд – Варна, с което се удостоверява първичната мярка за неотклонение " задържане под стража “ е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР