Пресслужбата на Кремъл обяви, че президентът на Русия Владимир Путин

...
Пресслужбата на Кремъл обяви, че президентът на Русия Владимир Путин
Коментари Харесай

Кремъл показа как Путин обикаля разрушения Мариупол с автомобил

Пресслужбата на Кремъл разгласи, че президентът на Русия Владимир Путин е посетил Мариупол - един от най-тежко потърпевшите градове на Украйна след съветската военна инвазия.

Според държавния пресцентър - Путин е обиколил няколко региона на града с автомобил.

Руските медии разгласяват и видеоклип, сниман в колата, която Путин кара в нощни условия - допуска се, че е изработен в окупирания от руснаците град, който беше погубен при солиден обстрел напролет на 2022 година

⚡️ Russian media reported that Putin arrived in by helicopter. There, he drove around several micro-districts of the city and allegedly talked to the locals.
— UkraineWorld (@ukraine_world)
В различен клип демонстрират по какъв начин вицепремиерът по строителството на Русия Марат Хуснулин показва на Путин ремонта на филхармонията в Мариупол.

Не е ясно по кое време тъкмо е снимано видеото, само че съветските държавни медии настояват, че е направено след визитата му в Крим.

От Кремъл настояват още, че Владимир Путин бил разговарял с локални поданици, които " интензивно се връщат в града след благоустройството ", и " по покана на едно от фамилиите е посетил техния дом ". Кадри със срещи на Путин с хора отвън личната му администрация обаче не са показани.

Как наподобява Мариупол една година след войната - фрагментите, които съветското президентство си е икономисало:



Над 300 000 души бяха принудени да изоставен домовете си в Мариупол, над 21 хиляди са убити още в първите дни на войната, а десетки хиляди са депортирани в Русия по време на окупацията.



Градът беше трансфорат в горящи руини, до момента в който бранителите му бяха изтласкани в металургичния цех " Азовстал " и принудени да се предадат след седмици на бомбардировки.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР