Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че на 14

...
Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че на 14
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на Венцислав, разследван за убийството на Явор от Владиславово

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна напомня, че на 14 февруари 2018 жител е подал сигнал за открит мъж в безпомощно положение пред блок 404 на варненския квартал " Владислав Варненчик ". На път за болничното заведение 34-годишният Явор умрял. Няколко дни по-късно като обвинен за убийството е притеглен Апостолов - другар на убития мъж от детството. Той е упрекнат за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод.

Варненският апелативен съд през днешния ден остави като неоснователна жалбата на обвинения срещу първичния арест и отхвърли да промени в по-лека взетата по отношение на него процесуална мярка за насила. Втората правосъдна инстанция показа извода на Оценка за съвместимост - Варна за съществуване на обосновано съмнение, че Венцислав е съпричастен към закононарушението, за което е притеглен като обвинен. Умишленото ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод е закононарушение, което се санкционира от закона с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Обоснованото съмнение, че Апостолов е съпричастен към убийството се основава на събраните в първите дни на следствието гласни, писмени доказателства и експертизи. Въззивният съд през днешния ден одобри от прокуратурата протоколи от нови гласни свидетелства на лица, разпитани пред арбитър, някои от които очевидци на дейностите на обвинения по отношение на убития Явор. Нещо повече. В признатите през днешния ден от съда доказателства се съдържат и данни, че има заплаха в случай че е с по-лека мярка за неотклонение Венцислав да се опита да окаже влияние върху очевидци на следствието и по този начин за извърши закононарушение. С оглед на обстоятелството, че обвиненият има непрекъснат адрес, работа и семейство, Варненският апелативен съд не показа единствено извода на първата правосъдна инстанция, че има заплаха Апостолов да се укрие.

След като откри, че две от условията на закона за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила са налице, Варненският апелативен съд удостовери първичния арест на Венцислав Апостолов, притеглен като обвинен за умишленото ликвидиране на 34-годишния Явор от Варна. Това определение е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР