Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че Мирослав Борисов,

...
Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че Мирослав Борисов,
Коментари Харесай

Отмениха домашния арест и потвърдиха задържането под стража на един от обвиняемите за наркооранжерията в Ягнило

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна напомня, че Мирослав Борисов, Стоян Генчев и английския жител Боттумлей Джон Том са привлечени като обвинени по досъдебно произвеждане на РУП в Провадия след полицейска акция в с.Ягнило, състояла на 3 август тази година. Тримата са били арестувани в къща, благосъстоятелност на майката на Стоян. В особено оборудвано помещение са били открити голям брой растения от рода на конопа, както засети в саксии, по този начин и отрязани и готови за сушене, и изсушена суха маса - марихуана. Помещението е било оборудвано с всички нужни за развъждане на растенията съоръжения, които също са били конфискувани. Обвиняемите били арестувани при самия работен развой - оборудвани с ръкавици и калцуни на краката.

Общото количество на конфискуваната при акцията и от домовете на обвинените дрога е близо 15 кг марихуана, от която 6,807 кг суха маса, 3,428 кг полусуха марихуана, 4,755 кг сурова маса от същата дрога. Освен марихуана органите на реда иззели 135,62 грама амфетамини, 20,05 грама хашиш и 6,67 грама кокаин. При акцията служителите на реда открили и съоръжения, планувани за произвеждане на амфитамин и по тях имало следи от амфитаминопрозиводни. В обвинените били открити обилни парични средства. От Борисов проверяващите иззели 4 мобилни телефони, увити в алуминиево фолио. При претърсването в дома на същия обвинен разкрили субстанции, за които може да се направи съмнение, че са наркотични, 2 везни, по които имало следи от тетракарабинол и парични средства. От дома на Джон в с.Бенковски служителите на реда иззели неразрешени от закона субстанции, а там също имало оборудвана оранжерия със съответните принадлежности за развъждането на марихуана.

Миналата седмица, на учредения на здравна документи и на обзор, осъществен по неотложност, първата правосъдна инстанция е намерила съществуване на нови условия, свързани с влошеното здравословно положение на обвинения, решила е, че е отпаднала заплахата той да се укрие или да извърши закононарушение. С тези причини Оценка за съвместимост - Варна е изменил процесуалната мярка за насила на Мирослав Борисов от " задържане под стража " в " домакински арест ".

Днес въззивната апелативна инстанция намира, че законово съображение за съществуване на такова ново събитие, обвързвано със здравословното положение на обвинения може да се съдържа единствено в умозаключение на преднамерено назначена съдебномедицинска експертиза. Съдът изиска в доста къси периоди да бъде назначена такава.

Експертизата би трябвало да съдържа умозаключение дали положението на здравето на обвинения, който има открито заболяване, разрешава престоя му в изискванията на ареста и дали е нужно осъществяване на лекуване в затворническа болница в София. Варненският апелативен съд не споделя доводите на първата правосъдна инстанция, че е отпаднала заплахата Борисов да извърши закононарушение.

Определението на Варненския апелативен съд, което се удостоверява задържането под стража на Мирослав Борисов, притеглен като обвинен с други две лица по тази причина, че в съучастничество отглеждат марихуана, както и за притежанието на огромни количества разнообразни наркотични субстанции, предопределени за разпространяване е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР