Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че през месец март тази

...
Пресслужбата на Апелативен съд припомня, че през месец март тази
Коментари Харесай

Убийците на таксиджията се молят на съда за по-малки присъди


Пресслужбата на Апелативен съд напомня, че през месец март тази година, при изискванията на кратко правосъдно разследване, признание на виновността и на обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, и след съкращаване на присъденото наказване, Окъжен съд – Варна присъди 12 години затвор на Ренета К. и 13 години и 4 месеца " отнемане от независимост “ на Космас К.. Те бяха приети за отговорни в това, че на 9 против 10 април 2017 година в съучастничество направили обир, съпроводен с убийството на таксиметровия водач В.А. Грабежът е бил авансово плануван от живеещите на фамилни начала Ренета и Космас, а задачата му е била да си набират средства за живот. Единственият приход на двойката била обществената пенсия на младежа. Спрели такси, избрали маршрут отвън града и даже възнамерявали кой къде да седне в автомобила. На разклона за село Каменар, Космас спрял таксито с молба да отиде до тоалетна. Ренета изпуснала преднамерено портмонето си в краката на таксиметровия водач и го помолила да й го подаде, под претекст че е бременна. Шофьорът отказал. С авансово квалифициран кухненски нож младата жена нанесла удар в ръката на лидера. Той се опитал да го отнеме, само че през отворения прозорец на таксито Космас нанесъл удар с различен нож в гърба му. Двамата ударяли с ножовете досега, в който жертвата спрял да дава признаци на живот. Експертите открили по-късно над 61 порезни и прободно-порезни пострадвания по цялото тяло на водача. Подсъдимите, които преди действието " взели за кураж “ амфетамини съумели да отмъкнат едвам 20 лв. и мобилния телефон на жертвата, а съгласно правосъдната експертиза цената на ограбеното възлиза на 55 лв..

Първата правосъдна инстанция е почела отчасти гражданските искове на тримата наследници на жертвата в размер общо на 340 000 лв.. Двамата подсъдими бяха наказани да заплатят направените по делото разходи както и държавните такси върху размера на почетените цивилен искове.

Прокуратурата намира, че втората правосъдна инстанция би трябвало да преразгледа наказването на Ренета и да усили размера на присъдата.

Двамата подсъдими молят съда да понижи както размера на наложеното им наказване, по този начин и на този на присъдените цивилен искове.

Варненският апелативен съд ще се произнесе в открития от закона 2 месечен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР