Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че ЕЗА е

...
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че ЕЗА е
Коментари Харесай

Предаваме българин на германците, за да го разследват за няколко престъпления


Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че ЕЗА е била издадена при започване на септември предходната година от прокуратурата на Висбаден, ФР Германия. Въз основа на европейския документ Оценка за съвместимост – Варна е взел мярка за неотклонение " домакински арест “ по отношение на Красимир Д. и е изискал в допълнение разнообразни документи от немските управляващи. Преди броени дни първата правосъдна инстанция е позволила под изискване предаването на българина.

Днес Апелативният съд във Варна дефинира като неоснователна жалбата на отбраната на Красимир против решението на Оценка за съвместимост – Варна. На твърдените от юриста учредения за отвод от предаване, втората правосъдна инстанция уточни, че всички условия на ЗЕЕЗА са съобразени в атакуваната ЕЗА. Предаването на  българския жител се желае, с цел да бъде провеждено наказателно гонене за осъществен   " проведен обир “, " шикалкавене “, " фалшификация на административни документи и търговия с тях “ и " търговия с нелегално отнети транспортни средства “. В ЕЗА се показва, че в интервала септември 2017г. до 22 октомври същата година във Висбаден, Франкфурт, Рункел, Холандия е била осъществена " тежка кражба от проведена тайфа “, " разпространение на крадена стока за облага “ и " подправяне на документи “. Това са действия, които съставляват закононарушения и по българското законодателство, се показва в решението на Апелативния съд.

Противно да изказванията на отбраната, че управляващите в Германия не са дали безапелационни данни, че точно Красимир Д. е търсеното лице, и този съд намира, че ЕЗА съдържа всички данни по отношение на самоличността, поданството и адреса на лицето.

Варненският апелативен съд показа всички причини на първата правосъдна инстанция, съгласно които са налице предпоставките за екстрадицията на българина, с цел да бъде за наказателно преследван в Германия за осъществените закононарушения. Въззивният съд намира, че напълно вярно Оценка за съвместимост – Варна е отсрочил предаването на Красимир на немските управляващи до привършване на висящото наказателно произвеждане против него.

Решението на Варненския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР