Прессекретарят на Алексей Навални потвърди смъртта на опозиционния политик. Кира

...
Прессекретарят на Алексей Навални потвърди смъртта на опозиционния политик. Кира
Коментари Харесай

Мистерия около смъртта на Навални: Тялото му все още не е предадено на семейството му

Прессекретарят на Алексей Навални удостовери гибелта на опозиционния политик. Кира Ярмиш добави, че чиновник на наказателната колония споделил на майката на Навални – Людмила, че тялото на сина ѝ е изпратено в моргата в Салехард. Но от там опровергаха тази информация. 

Следственият комитет на Салехард заяви, че повода за гибелта на Навални още не е открита и ще бъде осъществена повторна експертиза. Едва тогава тялото му щяло да бъде предадено на околните му.
Алексей Навални беше погубен. Смъртта му е настъпила на 16 февруари в 14:16 ч локално време, съгласно формалното известие до майката на Алексей. Адвокатът и майка му отидоха в Салехард, с цел да получат тялото му. Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде неотложно предадено на фамилията му.
Кира Ярмиш – прессекретар на Алексей Навални

Междувременно в цяла Русия към този момент втори ден не стопират траурните церемонии и бдения в памет на Алексей Навални. На Соловецкия камък в Санкт Петербург бе отслужена панихида, след която бяха арестувани 10-ина души. Според правозащитната организация OVD-Info, общо са били арестувани над 230 души.

Има информация, че полицията унищожава непринудено направени мемориали и изнася в черни чували цветя и свещи.

Протести и възпоменателни церемонии имаше в редица европейски столици – Берлин, Виена, Лондон, Варшава, Вилнюс, Мадрид и други.

В английската столица демонстрацията бе пред постройката на съветското полоство.
Не беше единствено единствената ни вяра, той беше нашият знак. Все още одухотворявам новината за неговата кончина. Не мога да допускам, че се случи. Всички са тъжни и гневни, усещаме беззащитност в този миг.
Луси Клинцова – стачкуващ

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изрази персонално съболезнованията си на вдовицата на Навални – Юлия Навалная – на Мюнхенската конференция по сигурността.

В прочувствен апел Юлия се обърна към присъстващите политици и делегати, да не се помиряват и да се оправят със злото, което въплъщава съветският президент Путин.

Макар че съответната причина за гибелта на Алексей Навални може в никакъв случай да не стане публично притежание, доста западни водачи държат точно съветските управляващи виновни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР