Преслав Боруков се присъедини към отбора на Арда през зимния

...
Преслав Боруков се присъедини към отбора на Арда през зимния
Коментари Харесай

Преслав Боруков: Искам много победи и успехи с Арда

Преслав Боруков се причисли към тима на Арда през зимния трансферен прозорец от Локомотив (Пловдив). Той е роден на 23 април 2000 година в София, а своята кариера стартира в Левски. Висок е 189 см. и играе на поста централен нападател. На 16 години минава в Шефилд Уензди, където играе в идващите 4 години. През 2020 година минава в Етър, а по-късно и в Залаегерсег. Боруков е бил част от юношеските и юношески национални тимове на България.
 Официално: Преслав Боруков подписа с Арда (Кърджали) Официално: Преслав Боруков подписа с Арда (Кърджали)
Преславe здравей, към този момент си част от Арда и сте тук в Анталия на лагер. Как си, съумя ли да свикнеш с ситуацията? 
– Здравейте, да както казахте към този момент сме на лагер в Турция. Аз се причислих към тима преди две седмици и сега се приготвяме, и всичко протича обикновено.

Как се чувстваш с новите съотборници? 
– Добре се усещам, срещнах се с момчетата. С част от тях се познаваме от други тимове и нямам проблем с акомодацията. Хубавото е, че в Арда има много български футболисти.

Има ли играчи, с които си по-близък, примерно да сте играли в младежките национални тимове? 
– Няма футболисти, с които да съм играл за националните тимове, само че това не е проблем. С всеки минал ден се опознаваме по-добре.

Как се стигна до твоето привличане в Арда? 
– Когато свърши полусезона имахме диалози с управлението на Локомотив (Пловдив) аз и моят сътрудник. Тогава видяхме, че имаме разнообразни визии върху нещата, след което разтрогнах по взаимно единодушие. След това имаше интерес към мен от други тимове, само че аз разговарях с Александър Тунчев и считам, че направих най-хубавия избор. Сигурен съм, че нещата ще се получат.
 Тунчев: Купата постоянно е по-краткият път към Европа, само че ще се целим в по-горно класиране Тунчев: Купата постоянно е по-краткият път към Европа, само че ще се целим в по-горно класиране
Ти си работил известно време с Алeксандър Тунчев, това ли повлия в избора за Арда? 
– Да, аз работих с него в Локомотив (Пловдив) и както казахте, това повлия в моя избор.

Проведе ли той личен диалог с теб с цел да ти каже, какво ще изисква от теб на терена?
– Да, изясни ми, какво ще желае от мен на терена. Обясни ми каква е неговата визия за игра на тима, тъй че ще се постарая да се оправя с неговите упования.

Какво ти е усещането от играта на тима, откакто изиграхте към този момент две контроли тук в Анталия? 
– Ами след тези две контроли, в които победихме, считам, че стилът на игра на Арда е бърз, избухлив, с бърз преход. Иначе тук упражняваме по два пъти дневно.

Ти си много деен в обществените мрежи. Когато подписа контракт с Арда видях, че там беше написал: Едно ново начало. 
– Обичам да пиша в моя профил във Facebook и в другите обществени мрежи, тъй като през последните седмици имаше много отрицателни мнения за мен, за това по какъв начин са щели да се прекратят нещата с моя някогашен тим. Именно там аз написах по какъв начин тъкмо прекратихме взаимоотношенията. Каквото написа в моя профил – това е истината за мен
 Боруков желае да разтрогне с Локо (Пд) Боруков желае да разтрогне с Локо (Пд)
Александър Тунчев показа, че задачата на Арда е присъединяване в Европа, или през Купата на България, или през шампионата. Къде съгласно теб е по-лесният вид? 
– Според мен във футбола няма по какъв начин да се вършат проекти, тъй като тук един ден е доста време. Според мен най-важното е да се играе всеки мач на 100 % и, където имаме късмет и шанс, тъй като и това е значимо в спорта, да реализираме високи резултати.

Следил ли си тима на Арда по какъв начин се показва, освен тази година, само че и през предходните? 
– Следил съм го да, дори гледах и мачовете против Апоел Беер Шева в европейските шампионати, и съм прелестно сюрпризиран и удивен от тима. Футболът в Кърджали се развива през последните няколко години и разумно тимът реализира много положителни резултати.

Съгласен ли си, че формулата за триумф е да се залага на български футболисти, а чужденците, които се притеглят да са класни, а не както се споделя на кг? 
– Аз като българин постоянно считам, че е добре да се залага на български футболисти. Относно въпросът за чужденците, всеки треньор си има негови визии, само че аз съм да се дава път на българите, с цел да може да имаме по-силен народен тим, и по-силно състезание.

Какво искаш да постигнеш с Арда и какви са твоите цели? 
– Нямам съответни цели, просто се надявам тимът да върви напред, да побеждаваме и да забележим, какво ще ни сервира ориста.

Твоята кариера е много забавна. Започваш да тренираш в Левски и на 16 години заминаваш за Англия, където играеш в Шефилд Уензди. След това отново идваш в България. От къде взе най-хубавото? 
– Безспорно четирите години изкарани в Англия бяха най-хубавото време за мен. Но имам и положителни моменти от престоя ми в Етър, в Локомотив (Пловдив). Но несъмнено от престоя в Англия съм взел много положителни неща.

Как минава един подготвителен ден в Англия, а и Александър Тунчев също бе много време там като футболист. Той сигурно употребява много неща, които е научил от престоя си там. 
– Смятам, че там самият подготвителен развой е много по-различен, тъй като там има доста огромни бази, условия. Няма по какъв начин да ги съпоставяме с България най-малко на този стадий.

Какво ще кажеш на почитателите на Арда, които сигурно наблюдават всичко, което се случва тук на лагера в Турция. 
– Бих им споделил две думи: Подкрепа и самообладание.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР