Пресечена е търговия с неистински американски и български документи за

...
Пресечена е търговия с неистински американски и български документи за
Коментари Харесай

Българин е продавал фалшиви документи за самоличност в "Даркнет" срещу криптовалута

Пресечена е търговия с неистинен американски и български документи за идентичност, заяви в " Туитър " основният прокурор Иван Гешев.

Акцията е на прокуратурата и ГДБОП против закононарушенията в интернет пространството.

Прокуратурата и ГДБОП с нова сполучлива интервенция против закононарушенията в интернет пространството. Пресечена е търговия с неистинен американски и български документи за идентичност. Борбата с киберпрестъпността е предизвикателство, с което се оправяме добре ❗️
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
От прокуратурата обясниха, че става въпрос за едно лице, а не за проведена група. Работата по случая е почнала след сигнал.

Мъжът е правил противозаконната си активност в Шумен. В апартамент в града са открити доказателства, измежду които пари в брой, бикойн портфейл, карти за непосредствено изтегляне на виртуални валути, мобилни телефони, преносими компютри и голям брой фотоси на американски и български документи за идентичност.

Предстои определяне дали фотосите са на същински документи и на кои жители принадлежат. Търговията се е осъществявала през тъй наречените мрежа " Даркнет ".

Държавното обвиняване има данни, че са продадени над 230 подправени документа за идентичност за интервал от 2 година Клиентите не са единствено от България. Тарифата е варирала сред 1500 и 2000 лева за документ.

Лицето е арестувано за 72 ч.. повдигнато му е обвиняване. Най-веротно не е работил самичък. Предполага се, че други хора са изготвяли самите документи. Ако се потвърди виновността му, мъжът е застрашен с до 6 година отнемане от независимост.

В края на предишния месец при спецакция още веднъж беше разрушена група произвеждане на подправена валута и български персонални документи. Няма данни двата случая да са свързани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР