Пресаташето на БФС - Христо Запрянов опита да даде яснота

...
Пресаташето на БФС - Христо Запрянов опита да даде яснота
Коментари Харесай

България - Унгария би трябвало да се играе без публика, но всичко може да се промени

Пресаташето на БФС - Христо Запрянов опита да даде изясненост на въпросите, които мигновено се появиха в медийното пространство, откакто стана ясно, че българският шампионат прекратява своята активност най-малко до 13 април. Също по този начин той добави, че от футболната ни централа ще реши дали и по какъв метод ще се организира баража против Унгария за Евро 2020, като от съюза ще се съобразят с решението на държавните управляващи.
 БФС взе решение: Футболът в България стопира за един месец Обновена
БФС взе решение: Футболът в България стопира за един месец

Забраната влиза в действие още от през днешния ден

" С оглед на признатото изключително състояние от Народното събрание, Българският футболен съюз се преценява с него, защото ние сме в непрекъснат контакт с държавните управляващи , с Министерството на здравеопазването, с спешния щаб, с Министерството на спорта. Предвид ограниченията, които бяха гласувани през днешния ден, шампионата се прекратява в границите на този период, т.е. до 13 април "

" Важно конкретизиране е, че сега се образува експертна група, която ще работи върху другите разновидности за доиграване и актуализиране на програмата на шампионата . Внасям конкретизиране, че всичко в последна сметка зависи от УЕФА и възможните промени в интернационалния календар, които ще бъдат обсъждани във вторник. Вече е ясно, че ще има конференция с присъединяване на представители на всички страни членки и на нея ще се решат доста значими въпроси, които касаят и интернационалните шампионати, и европейското състезание ", сподели още Запрянов.
 БФС ще опита да убеди състезател на Валядолид да заиграе за България
БФС ще опита да убеди състезател на Валядолид да заиграе за България

Борислав Станков неотдавна подписа с клуба от Ла Лига

" Ако приемем, че обстановката се възстановява и на 13 април към този момент може да дадем нов старт на футбола в страната, тогава още веднъж зависи от интернационалния календар - до по кое време ще се доиграва шампионата, по какъв начин ще се доиграва, какъв е правилото и така нататък В момента има експертна група, която се отпътува и навреме ще следи процесите и ще мисли разнообразни разновидности ".

" Имаме поради даже и старта на трансферния интервал, само че още веднъж споделям, поради събитията, всичко това предстои на смяна от страна на ФИФА и УЕФА. Още един път да кажа - предлагаме на безусловно всички клубове при решение да продължат подготвителния си развой, да взимат всички нужни ограничения, които са предложени от Министерството на здравеопазването и спешния щаб ".

" Към момента (за мача България - Унгария) това е проблем, който освен България има. Доста други страни също оповестиха изключително състояние и взеха много съществени ограничения. Що се отнася до мача против Унгария, това не е решение на УЕФА, а на БФС, което зависи от решението на държавните управляващи . Всичко това ще бъде решено във вторник, когато ще бъдат показани всички проблеми на 55-те страни членки. Към момента Българският футболен съюз работи по организацията на мача с Унгария като мач без наличие на фенове и публицисти, т.е. мач при закрити врата . Правя уточнението, че във вторник всичко това може да се промени ", съобщи още той.
 България - Унгария без почитатели на
България - Унгария без почитатели на " Васил Левски "

Решението следва да бъде оповестено публично

" Не е обсъждан вид мачът да се организира в друга страна . Това ще бъде решено на конферентния диалог с президента на УЕФА и останалите страни членки. Към момента обстановката е такава - България - Унгария би трябвало да се играе при закрити врата , само че във вторник обстановката може и да се промени. Решението, което беше през днешния ден касае професионалния ни футбол, а точно Първа и Втора лига ".

" Няма по какъв начин БФС да забрани на професионалните футболни клубове да продължат подготвителния си развой , само че моли към тях да съблюдават всички разпореждания и рекомендации на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб ", приключи пресаташето на БФС.
 Един от баражите за Евро 2020 ще се играе без аудитория
Един от баражите за Евро 2020 ще се играе без аудитория

Очаква ли същата орис и срещата България - Унгария
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР