Пресата успя да надникне в Овалния кабинет на президента Джо

...
Пресата успя да надникне в Овалния кабинет на президента Джо
Коментари Харесай

Eто как само за часове Байдън промени Овалния кабинет

Пресата съумя да надникне в Овалния кабинет на президента Джо Байдън в сряда, показвайки по какъв начин за броени часове офисът очевидно се трансформира трагично, с цел да отрази усета и политиката на новия водач.



Повечето наблюдават какво се случва в офиса - какви съглашения се подписват, какви политики се афишират и кои задгранични представители се отбиват.

Но с всеки сантиметър от изложеното пространство, американските президенти, техните фамилии и техните чиновници също по този начин показват себе си, избирайки кои творби на изкуството да покажат, стила на мебелите и даже дрънкулките, сложени на рафтовете.

Ето по какъв начин Байдън избра да промени Овалния кабинет.

Произведения на изкуството

Портретът на Андрю Джаксън, вляво от стола на бюрото, е сменен с портрет на Бенджамин Франклин от Джоузеф Дюплесис. Подобно на други творби, рутинно отпуснати на Белия дом, портретът наподобява е даден чартърен от Националната художествена изложба на института Смитсън.



Тръмп провокира рецензии през 2017 година, откакто организира събитие в Овалния кабинет в чест на ветераните от Навахо, до момента в който стоеше пред портрета на Джаксън - президентът, подписал законодателство, което в последна сметка докара до "Следата на сълзите ".

Washington post, който за пръв път прегледа новите интериорни украшения на Овалния офис, заяви, че портретът на Франклин и близката лунна канара би трябвало да съставляват интереса на Байдън към науката.

Бронзов бюст на латино водача за цивилен права Сезар Чавес, основан от художника Пол Суарес, също беше подложен на скрина зад бюрото му. Чавес се стреми да промени суровите условия на земеделските служащи в Съединени американски щати и да се бори за по-добри заплати.

Видното включване на неговия бюст в Западното крило пристигна същия ден, когато Байдън предложи имиграционно законодателство, което ще разреши на служащите без документи да дават отговор на изискванията да аплайват неотложно за зелени карти.



Джули Чавес Родригес, внучка на трудовия водач, към този момент шеф в Службата за междуправителствени въпроси в Белия дом. Елизабет Стратър, представител на Обединените аграрни служащи - трудова група, която Чавес оказа помощ да сътвори - сподели пред Fresno Bee, че бюстът е бил изложен преди този момент в Посетителския център на Националния монумент на Сезар Е. Чавес в Калифорния.

Стратър показа пред изданието, че преходният екип на Байдън е работил с фондация "Сезар Чавес ", с цел да получи творбата на изкуството.

Байдън също по този начин сложи на видно картината от сбирката на Белия дом - "Авеню под дъжда " вдясно от Резолютивното бюро. Художественото произведение, изпълнено с метафори, беше изложено в Овалния офис на Тръмп, само че по-късно бе преместено. Маслената картина, основана през 1917 година, също е била в Овалния кабинет по време на администрациите на Обама и Клинтън.

Въпреки че не са изцяло забележими за телевизионните камери, Post оповестява, че "бюстове на преподобния Мартин Лутър Кинг младши и Робърт Ф. Кенеди са към камина в офиса " - в явно кимване на напъните им в придвижването за цивилен права.

Има и бюстове на Роза Паркс, Елеонора Рузвелт и статуя на Алън Хаус, изобразяваща кон и ездач на Чирикауа Апаче. Скулптурата, оповестява Post, в миналото е принадлежала на починалия сенатор Даниел Инуе, демократ, представляващ Хавай.

В репортажа на Post се споделя, че в други елементи на офиса в този момент има картини на Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн, Франклин Д. Рузвелт, Томас Джеферсън и Александър Хамилтън и бюст на Даниел Уебстър, някогашен сенатор, защитил Съюза. Бюстът на Уинстън Чърчил е отстранен от показ

На Резолютивното бюро

Има два комплекта предмети, видяни на Резолютивното бюро, когато Байдън встъпи в служба, които несъмнено отразяват прехода на властта: комплект чаши и чинийки, както и кутия писалки за сключване на заповедите.



Тръмп е бил пияница на диетична кока-кола, който съгласно известията е имал бутон в Овалния офис, с цел да призове някой, който да му донесе сода. Рядко се снима с чаша за чай или кафе до него.

Той също по този начин обича да употребява дебели, черни маркери, с цел да се подписва в формалните държавни документи - жанр, който се употребява при даването на подписи от звезди.

Първоначално той се придържаше към обичайните химикалки, употребявани от други президенти, само че в един миг мина към маркери в жанр Шарпи, със златния си автограф, отпечатан върху цевта му.

Вътрешно обзавеждане

По време на подписването на изпълнителната заповед в сряда, Байдън беше седнал на тафтиран, тъмнокафяв кожен стол, изцяло друг от дебелия, червеникавокафяв изпълнителен стол, в който бе сниман последно Тръмп в Овалния кабинет. Столът бе извънредно сходен, в случай че не и еднакъв на мястото, което Тръмп използваше в персоналния си кабинет, преди да стане президент.

Семейство Байдън избраха мебели от ерата на Клинтън, които да заменят селекциите на Тръмп - наследник килим от Овалния кабинет с флорални облицовки и по-тъмни златни пердета, съгласно Post. Други продукти, които може да наподобяват познати, също са определени от сбирката на Белия дом, написа Post.

Фини промени

Знамената на американските военни клонове, които Тръмп в началото добави към декора на стаята, са отстранени.

Снимките зад президента показват фамилията на Байдън. Много от изображенията демонстрират какъв брой огромно е фамилията на президента. Те включват доста от членовете на фамилията, които са го придружавали във Вашингтон в Деня на встъпването в служба. Поне една фотография е на починалия му наследник Бо.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР