Пресата на Острова вече обяви “годежа на годината, а ако

...
Пресата на Острова вече обяви “годежа на годината, а ако
Коментари Харесай

Меган Маркъл – Годеницата на принца

Пресата на Острова към този момент разгласи “годежа на годината ”, а в случай че инцидентно някой е пропуснал сензационната вест, дано знае, че принц Хари – един от внуците на кралица Елизабет II, е получил благословията й да се ожени през май за приятелката си – американската актриса Меган Маркъл.
Както към този момент означиха всемирски наблюдаващи, сензацията, която засенчи визитата на папата в Мианма, сигурно ще отклони вниманието на английските таблоиди от бременността на снахата на Хари Кейт Мидълтън.

Хари сигурно не е типичният английски принц и евентуално поради това и изборът му на младоженка не е най-очакваният за кралска персона. Тя е американка, а също така има афроамерикански корени. По-възрастна е от него с 3 години и зад тила си към този момент има един брак. И е протестантка, посещавала католическо учебно заведение.

Рейчъл Меган Маркъл е родена на 4 август 1981 година в Лос Анджелис, Калифорния. Баща й Томас Маркъл е от холандско-ирландско-английски генезис, а майка й Дория Рагланд – от афроамерикански. Той е притежател на премия “Еми ” и дълготраен шеф на фотографията на небезизвестния сериал “Женени с деца ”. Тя пък е магистър по обществени действия и работи като физиотерапевт и йога-инструктор. За него това е втори брак, като от първия Меган има полубрат и полусестра на 50 и 53 години, с които не поддържа връзка.

На процедура Меган израства на снимачните площадки в Холивуд, а по-късно в частно девическо католическо учебно заведение в Лос Анджелис. Завършва в Северозападния университет край Чикаго, в който специализира спектакъл и интернационалните връзки. Признава, че родителите й оказват огромно въздействие върху професионалния й път, който я води към кариера на актриса, модел, само че и филантропичен деятел.

Още като дете се оплаква на тогавашната първа дама Хилъри Клинтън от “сексистка реклама ” на течен сапун на “Проктър&Гембъл ”, която след това е изменена. По-късно е дипломат на благосклонност на канадска неправителствена организация в поддръжка на акция за чиста вода в Руанда. Работи към Организация на обединените нации за равнопоставеността на половете, както и за английската неправителствена организация “Един млад свят ”. На конференция във връзка 8 март 2015 година в Организация на обединените нации печели с речта си аплодисменти, в това число на тогавашния генсек Бан Ки Мун.

Междувременно има относително малко функции, до момента в който не пробива през 2011 година със правосъдната сага “Костюмари ”, която се снима в Торонто. “Осинових Канада и канадците ме осиновиха ”, споделя Маркъл. Появява се във фантастичния сериал “Експериментът ”, в “От мястото на престъплението ” и в “Шефове-гадняри ”.
Признава, че е имала проблеми в Холивуд: “Не бях задоволително черна за черните функции, нито задоволително бяла за белите. Бях етнически хамелеон, който не можеше да си откри работа ”. Търсейки функции, припечелва с калиграфски услуги за предложения за сватби.

Създава и начин на живот блог, на който е основен редактор, само че през април 2017 година го закрива на фона на клюки за кралски годеж. В обществените мрежи са радва на забележителна известност с 1,9 млн. почитатели в инстаграм и 350 000 в туитър.

През 2004 година стартира връзка с артиста и продуцент Тревър Енгелсън (р. 1976 г.) и през 2011 година двамата подвигат обилна 4-дневна женитба. Но се развеждат 2 години по-късно поради преместването й в Торонто.
След развода за малко излиза със звездния канадски готвач Кори Витиело.

С някогашния й брачен партньор нямат деца, само че съгласно Би Би Си Енгелсън през днешния ден работи върху нова тв продукция, която споделя за борбата на мъж за настойничество с някогашната му брачна половинка, която се омъжва за английска кралска персона. Не е ясно, по какъв начин тъкмо му е хрумнал този автентичен сюжет, поради че Меган и Хари се срещат скрито или изловени от папараци от лятото на 2016 година Скоро по-късно принцът избухва в необикновен изблик против медийния тормоз над приятелката му.

След сватбата си през май в Уиндзор с Хари Меган възнамерява да изостави “Костюмари ” и въобще снимачната площадка, още повече че ще живее в двореца Кенсингтън в Лондон. Бъдещите й креативен проекти обаче евентуално ще включат част от досегашните задължения. “Животът ми преминаваше на смени сред бежански лагери и червени килими. Избрах и двете, тъй като тези 2 свята могат да съществуват дружно. И съгласно мен по този начин и би трябвало да бъде ”, споделя активистката Маркъл.

Заради комплицирания протокол тя няма да стане принцеса Меган – привилегия, непокътната за родените в кралското семейство. Титлата й най-вероятно ще бъде херцогиня на Съсекс, принцеса Хари Уелс.

С Хари са далечни родственици

Генеалогично проучване от 1997 година на историци, в това число чичото на Меган Майк Маркъл, разкрива, че пра-пра-пра-прабабата й по бащина линия Мери Хъси Смит от Ню Хемпшир е потомка на Джон Хъси, 1-ви барон на Слийфорд. През лорд Хъси Меган е потомка на крал Джон, управлявал от 1199 до 1216 година А общите им родственици с принц Хари са Елизабет Боус (1505-1572 г.) и брачният партньор й Ричард Боус, наследник на сър Ралф Боус, които са прародители на кралицата-майка Елизабет – прабаба на Хари.

По майчина линия пра-пра-прабабата на Меган е била робиня в ферма в Джорджия, преди да бъде освободена след възбрана на робството през 1865 година

ЗА НЕЯ

С Меган сме страховит екип
Никога не бях гледал сериала “Костюмари ”, в който Меган взе участие, и в никакъв случай не бях чувал за нея. Но бях прелестно сюрпризиран от първия миг на нашата първа среща. Влюбих се в нея необикновено бързо. Смятам, че тя елементарно ще се впише като член на кралското семейство. С нея сме страховит екип. А на всичкото от горната страна, кучетата на кралицата, които цялостен живот ме лаят, незабавно започнаха да й се умилкват.
Принц Хари, предстоящ жених

Америка губи, печелим ние
Много сме разчувствани от щастливата вест за годежа. Америка губи от това, а печелим ние. Меган е звезда и за нас бе същинска наслада да обявим сгодяването й с Хари.
Камила, херцогиня на Корнуол и доведена майка на Хари

Расата и религията не са проблем
Не е напълно непознато кралски особи да подписват брак с хора от разбъркан генезис. Смятам, че хората във Англия нямат проблем с това в наши дни. Преди 50 години това щеше да е проблем, само че през днешния ден е нещо напълно всекидневно и даже би трябвало да бъде приветствано. Кралското семейство също навлиза в новите порядки. Иначе считам, че ще има обичайната кралска женитба. Със сигурност кралица Елизабет II, както и Чарлз и Камила биха желали бракосъчетанието да бъде в черква и да е във Англия.
Стивън Бейтс, някогашен “кралски ” сътрудник на “Гардиън ”.

Холивуд е отговорен за развода й
Натискът, който изпитват звездите в Холивуд, е отговорен за раздялата на Меган с някогашния й брачен партньор Тревър Енгелсън. Той беше положително момче. Не съм сигурен какво тъкмо се случи с тях. Бяха дружно в продължение на години и не знам на какво се дължи. Предполагам, че просто са решили да продължат по лични пътища. Холивудска му работа.
Томас Маркъл-младши,
полубрат на Меган
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР