Преродената Toyota Celica се обсъжда като част от новата ера

...
Преродената Toyota Celica се обсъжда като част от новата ера
Коментари Харесай

Новата Toyota Celica ще съчетае радикална EV технология, тръпката от старата школа

Преродената Toyota Celica се разисква като част от новата епоха на електрически спортни коли от японския производител, която ще включва и завръщането на MR2.

По-разнообразна гама от нови модели Toyota и Lexus, обхващаща всичко от дребни спортни коли със „ междинен мотор “ до огромни кросоувъри, стана допустима с помощта на забележителна нова модулна архитектура на електрически коли, която носи със себе си равнище на еластичност, невиждано до момента в промишлеността.

Първият модел, който ще употребява новата архитектура, ще бъде невисок, грациозен седан Lexus, който би трябвало да се появи през 2026 година и беше визуализиран от скорошния концептуален автомобил LF-ZC на Японското ревю за подвижност в Токио.

Заедно с него на ревюто имаше три други концептуални модела, всеки от които илюстрира какъв брой многофункционална е тази към момента неназована архитектура. Включен беше концептуалният автомобил Toyota FT-Se, дълъг 4,4-метров състезателен автомобил, който показва нов състезателен автомобил със средноразположен мотор по модела на MR2; величествен 5,2-метров първокласен водещ концептуален кросоувър на Lexus, наименуван LF-ZL; и Toyota FT-3e, по-конвенционален огромен SUV, който е класа над съществуващия Toyota RAV4.

Късно през 2021 година ръководителят на Toyota и тогавашен основен изпълнителен шеф Акио Тойода сподели бегли погледи на 15 от 30-те EV, които Toyota цели да бъдат пуснати в продажба до 2030 година като част от проекта си за продажба на 3,5 милиона електрическия автомобил в международен мащаб годишно от този момент.

Разкриването на толкоз доста нови коли едновременно – част от 11-цифрена инвестиция в електрически автомобили от Toyota – беше в отговор на изказвания по това време, че компанията се е забавила в създаването на електрически коли.

Четирите автомобила на автомобилното ревю в Токио са част от тази бъдеща гама от 2030 година, както и други, забелязани на разкриването през 2021 година, в това число всичко от дребни коли до пикапи и от купета до огромни SUV.

И въпреки всичко детайлите на новата архитектура разкриват какъв брой свободна е ръката на Toyota при основаването на модели на разнообразни форми и размери, както беше в ерата на вътрешното горене, и по какъв начин могат да бъдат осъществени в действителност ниски спортни коли – с височина 1220 mm, FT-Se е със 75 mm по-нисък от Porsche 718 Cayman.

Новата архитектура се основава на три модулни секции: предна, централна и задна. Всеки съставен елемент (особено електронните оси и HVAC системата), който по-късно влиза в хардуера на автомобила, е понижен, доколкото е допустимо. Предните и задните модули на структурата са огледални един на различен, като структурата „ gigacasting “ понижава 86 разнообразни елементи от стоманени съставни елементи (които в този момент биха били заварени заедно) до едно лято алуминиево парче.

Те обитават е-оси и окачване и може да се усилва или понижава според от размера на автомобила. В централния модул се обитава батерията, която е интегрирана в пода.

Пакетът акумулатори е нов: призматична батерия „ Performance “, която удвоява евентуалния обсег по отношение на настоящия пакет акумулатори bZ4X на Toyota за 20% по-ниска цена, до момента в който също е доста по-малък. Предлага се в два размера, като единият е единствено 100 mm, което оказва помощ да се отключи капацитетът за по-ниски модели, и може да се усилва и понижава по мярка, с цел да пасне на транспортни средства с по-широка или по-дълга база.

The по-късно три модула се закрепват дружно и към модулите се прикрепят годни за употреба структури за конфликт по метод, който минимизира разноските за ремонт.

Разбиване на архитектурата на тези три модула – вместо да има една закрепена платформа със спомагателни съставни елементи – “ ни разрешава да бъдем по-екстремни ” с видовете транспортни средства, които могат да бъдат основани, съгласно Shinya Ito, общоприет управител на Lexus Electrified, който е взел участие в създаването на новите модули.

Това също по този начин отключва производството изгоди, в това число понижена трудност, по-голяма успеваемост и усъвършенствана продуктивност, като в последна сметка редуцират и опростяват процеса. Това е общото, на доктрина даже най-радикално другите коли с тази архитектура могат да бъдат създадени на една и съща индустриална линия.

Отправната точка за всеки нов модел е нуждата да се настанят пасажерите и къде седят – да вземем за пример ниско в спортна кола или високо в SUV – и модулите са оразмерени и определени съгласно това.

Ръководителят на R&D на Toyota Хироки Накаджима сподели, че ниската височина на батерията значи електрически спортните коли могат да изпълнят познатите пропорции в жанр „ ICE “.

„ Височината на батерията е основна за невисок седан Lexus и състезателен автомобил Toyota GR “, сподели той.

„ След това, по какъв начин можем да увеличим намаляването на всеки съставен елемент? Развитието на батериите ни разрешава да разтеглим нашата продукция [на повече типове автомобили], да понижим тяхната височина и да променим формата и размера. Умалената технология може да основава форми, които в никакъв случай не сте виждали. Чрез минимизиране на електронните оси и HVAC вие подобрявате продукта. “

След това хардуерът на платформата се интегрира със софтуерната платформа Arene на Toyota. В случай на мощни коли, Arene ще разреши на притежателите да изтеглят разнообразни пакети за успеваемост за своите коли, с дадени образци, в това число представянето на Lexus LFA и чувството за ръководство на Toyota GR86.

Ръководството на компанията трансмисията за акумулаторни електрически транспортни средства, в това число съединител, ще се трансформира в главно предложение за занимателни електрически коли, сподели Накаджима, който добави, че такива коли би трябвало „ освен да бъдат с висок въртящ миг, висока мощ, само че задачата е по какъв начин можем осигурете този занимателен за шофиране облик. ”

Системата за кормилно ръководство на Toyota също ще се предлага в новите електрически автомобили. Въпреки че MR2 ще се завърне за електрическата епоха – както и Lexus LFA, който също беше прелиминарен като един от 30-те модела, идващи до 2030 година – в този момент също се разисква завръщане на Celica.

Председател Тойода, който към този момент няма изпълнителни отговорности в Toyota, само че към момента резервира голямо въздействие върху компанията и нейната тактика, сподели пред вътрешния информативен бюлетин на Toyota Toyota Times, че би желал да види завръщането на Celica и ще уведоми ръководителите на Toyota за желанията си – макар че означи, че те са свободни да не се съгласят с него и в случай че се съгласят: „ Не знам под какво име ще излезе. “

Като се има поради, че индустриалният живот на GR86 е стеснен, ще има място за модел състезателен автомобил в жанр „ челен мотор “ в бъдещата гама на Toyota, а новата EV архитектура може да поеме както задвижване на задните колела, по този начин и задвижване на предните и всички колела според от вида транспортно средство.

< p> Като такова, електрическото връщане за Celica, както беше направено с MR2, става елементарно за осъществяване. Никой началник на Toyota не би коментирал Celica – Накаджима се усмихна при споменаването му, когато беше натиснат – само че всички се съгласиха, че платформата „ отвори доста разнообразни благоприятни условия “, както се изрази един.

Говорейки по-общо за електричеството спортни коли, основният бранд шеф на Lexus Саймън Хъмфрис сподели: „ Много хора се тормозят, че електрическата епоха създава [автомобилите като] стока.

Акио сподели „ няма метод “ и ни упорства да нямаме артикули. ” През 2017 година Тойода издаде прочут декрет, че под негово управление Toyota ще пусне „ повече скучни коли “.

Като спортен запалянко, той беше движеща мощ зад образуването и разширението на Gazoo Racing поделение за продуктивност, което пусна на пазара GR Supra, GR Yaris, GR Corolla и GR86 с утвърждението на рецензията през последните години.

Въпреки натиска към електрически коли, Toyota остава ангажирана с създаването на хибриди, plug-in хибриди и мотори с вътрешно горене заради своя размер и мащаб като световен производител на коли на пазари с разнообразни равнища на зрялост и подготвеност за електрически коли. Всъщност даже 3,5 милиона EV единици биха представлявали единствено 35-40% от плануваните продажби на Toyota до 2030 година

]]>

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР