Преразпределянето на средства от едно перо към друго остава възможен

...
Преразпределянето на средства от едно перо към друго остава възможен
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Парите да се преразпределят, ако няма актуализация на бюджета |

Преразпределянето на средства от едно перо към друго остава вероятен вид, в случай че не се стигне до актуализация на бюджета, разяснява депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов в коридорите на Народно събрание през днешния ден.

Той означи, че " откъм приходната част нещата вървят добре, а откъм разходната беше ясно, че запасите са изчерпани. "

" В края на март много огромна част от това, с което разполага страната като буфери, беше преразпределено. Оттук нататък това, което остава, е да се преразпределят разноски от едно направление към друго. Знаете, че това към момента е допустимо ", сподели той.

Чобанов напомни, че в края на 2020година от ГЕРБ са създали актуализация, с цел да изравнят бюджетните сметки. Според него това е вероятен метод и в този момент, в случай че вероятно не се сътвори болшинство и този парламент бъде разхлабен.

Относно препоръчаната от служебния кабинет актуализация, той съобщи, че от Движение за права и свободи към момента не са я коментирали. Чобанов означи, че от парламентарната група ще излязат със мнение, когато бъде основана комисия. Според него финансовият министър е трябвало да показа бюджета в Народно събрание.

Чобанов отбеляза и потребността от основаване на постоянни парламентарни комисии:

" Ако няма небосвод Народното събрание, не е ясно и какви закони би трябвало да одобряваме. За да има комисии, би трябвало да има визия за едно болшинство, защото се организира политика, въз основата на която ще избере кои са значимите комисии и ще работи... Визия за болшинство нямаме, нямаме и комисии, по тази причина значимите проблеми на обществото ще се отсрочат. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР