Препоръките в одитите на Сметната палата трябва да водят до

...
Препоръките в одитите на Сметната палата трябва да водят до
Коментари Харесай

Сметната палата иска одитите й да водят до реформи

Препоръките в одитите на Сметната палата би трябвало да водят до действителни промени и усъвършенствания на успеваемостта на обществените институции.

Това съобщи в Люксембург ръководителят на Сметната палата на България Цветан Цветков, който взе участие в конференция във връзка 40-годишнината от основаването на Европейската счете палата.

" Необходимо е нашите рекомендации да водят до същински промени, а всички одитни институции в Европейски Съюз да споделят общата идея за възстановяване на управническата отговорност в обществения бранш за възвръщане на доверието на европейските жители ", уточни Цветков.

По думите му фокусът от ден на ден би трябвало да бъде към одитите на осъществяването, т.е. към разбора на целесъобразността, а освен към законосъобразността на обществените разноски. " Дори разходните стратегии да подхождат на законовата рамка, те може да не носят същински изгоди ", уточни Цветков.

В същата посока се изрече и шефът на Европейската счете палата Клаус-Хайнер Лене. " Доверието на жителите в обществените финанси може единствено да бъде засилено, в случай че те видят, че всяко едно евро, изразходено на равнище Европейски Съюз, води до спомагателни изгоди ", уточни Лене.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР