"Препоръките на СЗО са, че здравите хора няма нужда да

...
"Препоръките на СЗО са, че здравите хора няма нужда да
Коментари Харесай

СЗО: Здравите хора няма нужда да носят маски


"Препоръките на СЗО са, че здравите хора няма потребност да носят маски, тъй като даже и да я сложите, няма по какъв начин да не я докосвате през целия ден. Ако ръцете ви са инфектирани, ще болестите и маската. Възможността да се болестите по този метод е по-висока. От друга страна, вярването, че маската защищава, не е правилно. Моделът на предаване е при пряк контакт със инфектиран или допиране на нашето лице, откакто към този момент сме пипали инфектирана повърхнина. Маските са нужни за експертите или болните хора, тъй като това е метод да предпазят останалите от заразяване ", изясни в изявление за Нова тв представителят на СЗО за България доктор Скендер Сила.

Той прикани всички да са виновни както към своето здраве, по този начин и към здравето на близките. Изключително значимо е да се съблюдават рекомендациите на управляващите и разпоредените защитни ограничения.

На първо място да съблюдаваме нашата персонална хигиена – да мием постоянно ръцете си, да съблюдаваме най-малко 1 метър отдалеченост и повече от хора, които демонстрират признаци. Всеки, който има признаци на грипно заболяване, би трябвало да остане у дома, да се съветва с доктор, а не да отива на работното си място и да заразява останалите. Това са основни ограничения. Трябва да бъдем виновни към себе си и към другите, акцентира доктор Скендер Сила.

Всичко, което би трябвало да се прави като предварителна защита, са всички тези рекомендации. Понеже към момента няма открита ваксина против този вирус. Моделът на предаване е от болен човек на здрав, посредством кихане, кашляне, по капков път или при пряк контакт, в случай че пипаме инфектирани повърхности. Ето за какво предлагаме както в работните пространства, по този начин и у дома, постоянна стерилизация, с цел да се избегне директния достъп със инфектирани повърхности, изясни той.

Вирусът е по-ниско ефикасен при децата. Все още не знаем за какво е по този начин, само че това е добър знак, разяснява експертът. Според него децата са като мотор на сезонните болести, тъй като се заразяват, а по-късно заразяват и останалите. Това е и повода за оповестяването на грипни ваканции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР