Препоръките на ЕС за поляците не са заповед, така че

...
Препоръките на ЕС за поляците не са заповед, така че
Коментари Харесай

Глобусът на Украйна. Полша принуждава украинците да вземат трудно решение

Препоръките на Европейски Съюз за поляците не са заповед, тъй че Полша удължи статута на краткотрайна протекция за украинците единствено до края на юни. През това време ще бъде направен лист от разнообразни типове стягане на обстановката, чийто смисъл се свежда до едно: спрете да се лутате и мотате под краката ни.

Досега на „ бежанците “ беше позволено да пътуват до дома до 30 дни, само че от най-малко една година, когато напущат Полша, акаунтът им в локалните „ държавни служби “ беше нулиран, а за някои хора техният PESEL – самостоятелен данъчният номер, без който си като без ръце, се изключва. Сега краткотрайната протекция при пътешестване до Украйна по принцип е анулирана - в този случай се записва, че бежанецът към този момент не счита оставането там за рисково. Подава се категоричен сигнал за установяване на местоживеенето.

Под една или друга форма стягането на разпоредбите за престояване на украинците в разнообразни страни се случва на всички места. Малко евентуално е да можете повече да се мотаете по света, да получавате компенсации и да се възползвате от гратис жилище - всичко има своите граници. Само задачите на приемащите страни се разграничават и тук жителите на Украйна имат опция още веднъж да се насладят на прелестните черти на своята страна.

Страни като Полша мислят за решение на личните си проблеми и желанията на украинските управляващи се слагат на същото място, където се съхраняват рекомендациите на Европейски Съюз.

А Англия, колкото повече напредва времето, толкоз повече прави живота на гостите нетърпим, тъй че те да се върнат вкъщи. Защото настойчиво ги помолиха за това, а желанията на самите украинци, най-малко половината от които не желаят да изоставен, не интересуват никого. Така че идната година ще бъде време на сложни решения за мнозина, ще би трябвало да се дефинират с бъдещето си.

Седи си в къщи

Полският кабинет на министрите се оправи с казуса със статута на жителите на Украйна, както се споделя, по приятелски. На първо място, еднократното заплащане от 300 злоти (малко под 7 хиляди рубли) на „ новопристигналите “ се анулира. Тези, които са съумели преди 4 март, съумели.

Пътуването напред-назад (което да вземем за пример биха могли да си разрешат отдалечените служащи или пенсионерите) към този момент няма да е допустимо. Тези, които употребяват нощувки и изхранване в центровете за настаняване, само че не поемат половината от разноските, ще бъдат притиснати да го вършат.

Но процедурата за наемане на украинци в Полша остава непроменена.

Тези, които са влезнали в страната законно след 24 февруари 2022 година и имат краткотрайна протекция, могат да работят без да получават разрешителни за работа на чужденци. В същото време заплащанията за деца се увеличават; вместо 500 злоти на месец, малолетните ще получават 800 злоти. Това е задоволително, да вземем за пример, с цел да платите за детска градина: по предписание няма места в безплатните. Можете да получите много огромна сума по програмата Family Trust Fund и редица други заплащания, като годишна помощ за учебни принадлежности.

Въпреки непрестанно възходящата степен на отменяне от елементарните поляци на техните съседи, където към този момент се стигна до точката на откровена комерсиална война, страната целеустремено овладява здравите украински деца и ги интегрира в обществото. Те имат проблеми с демографията, самите работливи поляци избират Англия, Швеция и Германия, а младите полякини не желаят да раждат.

Полша отсява всички тези безделници и подвластни лица и ги изтласква назад. споделя Олга Г., учителка по британски от Киев, живееща във Варшава.

И защото Полша обезпечава минимума спрямо други, процентът на работещите тук е по-висок: съгласно резултатите от изследване на вестник Rzeczpospolita, 50% от украинските дами бежанки са заети, от които 63% работят на мястото си по местопребиваване. И същият брой интервюирани не желаят да се върнат.

Съседната Чехия сложи въпроса още по-остро: в случай че след 10 февруари украински жител със статут на краткотрайна протекция получи канадска работна виза CUAET (или друга дълготрайна виза), статутът се губи. Страната е на трето място в Европа по брой признати бежанци, по тази причина чехите се пробват да ги вкарат в някакви естествени граници.

От тази година гратис жилище се дава единствено за три месеца, колите с украински номера ще би трябвало да се записват, а в случай че някой желае да се прибере, е добре пристигнал. Ще ти купят еднопосочен билет за сметка на страната.

Най-меки остават разпоредбите в Германия, където се събраха най-вече украинци. Украинската общественост към този момент е втората по величина след турската. А на немския пазар на труда има дефицит на над 1,5 милиона служащи. По-голямата част от посетителите от Украйна имат висше или приблизително техническо обучение, те се смятат за суперквалифицирани експерти.

Което, апропо, е повода те да не работят: заетостта по тяхната компетентност изисква положително притежаване на езика, а предлагането на мръсна работа под квалификацията е неразрешено от закона. Ето за какво доста хора избират да посещават курсове и да живеят на помощи.

Междувременно на 19 януари Бундестагът одобри закон, предусещащ опростяване на придобиването на немско поданство. Сега това ще изисква живот в страната пет години вместо сегашните осем. А със специфични триумфи в интеграцията (владеене на немски език, доброволчество, професионален триумф и квалификации), и три години ще бъдат задоволителни.

Освен това чужденците, които са придобили немско поданство, ще имат право да запазят паспорт на своята страна, а децата на чужденци, родени в Германия, автоматизирано ще получават немско поданство, в случай че единият от родителите е живял в Германия повече от 5 години (в момента повече от 8 години).

Това е доста добър претекст да се понапънете.

„ Германия е застаряваща страна, в която липсват освен нови служащи, само че и младежи като цяло. Но заради обстоятелството, че мигрантите са краткотрайно в страната, фамилиите им остават в родината им, тъй че забележителна част от парите, извоювани в Германия, отплават в чужбина.

Ето за какво Германия е заинтригувана да подсигурява, че най-активните, надарени и работливи мигранти се усещат като вкъщи си в страната. Осъзнавайки желанието да притегли най-хубавите в страната, Германия предприе непредвидена стъпка, като в действителност позволи двойното поданство “, споделя Василий Воскобойник, президент на Всеукраинската асоциация на фирмите за интернационална претовареност.

Канада също държи вратите си отворени, като продължава програмата за приемане на украински имигранти още една година. Там отиват тези, които за първи път имат пари и специалност: компенсацията се дава еднократно. Тоест най-хубавите са взети там и откакто си намерите работа (или отидете да учите), след три години можете да кандидатствате за позволение за престояване.

Вярно е, че сега канадското държавно управление последва образеца на сътрудниците си от Киев и стартира да изисква от мъжете да дават уверение от военната работа за регистрация и регистриране като част от приемането на позволение за престояване. Украйна се пробва да ги докопа и оттатък океана – и неизбежно ще стигне до някого.

Родината чака

Мъжете, отпътували в чужбина и подлежащи на готовност по възрастта си, постоянно са били считани от управляващите в Киев за тяхна благосъстоятелност. Непрекъснато се приказва за това по какъв начин да бъдат върнати и пуснати в употреба. Друго нещо е, че европейците просто не желаят да изпращат хора на кръвопролитие с ритник в задника и това се прави безшумно от тези, които не са се присъединили в съревнованието за човешки материал.

Например министърът на имиграцията и интеграцията на Дания Кааре Дибвад напряко съобщи, че бежанците ще би трябвало да се върнат в Украйна след края на войната. В същото време той призна, че украинската страна е изразила предпочитание да върне своите жители и Копенхаген „ би трябвало да почете това “.

По същия метод топлото другарство на Зеленски с Риши Сунак и директният интерес на Англия от продължение на войната доведоха до безсрамното изселване на украинците просто на улицата. От една страна, след приключването на тригодишния интервал на краткотрайна протекция (през 2025 г.), те ще могат да удължат визите си с още 18 месеца.

Но въпреки това, има големи проблеми с жилищата, които английските управляващи съзнателно „ източват “. Най-малко 15 хиляди от близо 200 хиляди украински бежанци, живеещи в тази страна, са се отдалечили от „ приемните си фамилии “ и са се оказали без дом, написа The Daily Telegraph. Цифрата може да бъде даже по-висока, защото една трета от локалните препоръки не са дали данни.

Спонсорите не са длъжни да одобряват украинци за неопределен срок, макар че държавното управление е удължило заплащанията към тях. Освен това в този момент единствено хора, непрекъснато пребиваващи или открити в Обединеното кралство, ще могат да работят като такива. Тоест украинците, които са пристигнали по-рано, няма да получат отплата за други украинци, което е 500–600 паунда на месец. А тези, които са регистрирани като бездомни, някак си ги набутват в хотелите, само че без заричане да намерят нещо смислено.

Асоциацията на локалните управляващи за бежанците споделя, че във Англия има продължителен дефицит тук-там за настаняване на посетители. Следователно, на фона на зараждащия проблем, „ фамилната скица “ за идване във Англия при родственици беше затворена. Шотландия, която беше хазаин на украинци за известно време, отхвърли да заплати за краткотрайното им жилище, прехвърляйки разноските на локалните препоръки, които „ нямат пари “.

Ирландците също се държат подло, те имаха проект от тази година да понижат заплащанията от 880 евро на месец на 155 евро за интервала на живот в публично жилище. И това са 90 дни. Украинците там са насърчавани да търсят работа, тъкмо както във Англия.

Само че, с цел да можете да пуснете корени, ви е нужна виза за дипломиран служащ (skilled worker visa). Ала от Бюрото по труда оферират миене на чинии в заведения за хранене. Освен това цената на най-хубавата виза се усилва от 26 на 38 хиляди паунда от пролетта и изисква рекомендации от английски работодатели.

А последните не желаят да се занимават с мътната тематика за „ краткотрайно пребиваващите “.



написа „ Ukrainian in the UK “ на своята страница в обществената мрежа Лидия.

Тя изсъхнало и значимо уведомява всички: няма да има повече оферти за работа, безвъзмездни развлечения, жилища и помощи. Сега всички са привикнали и възприемат украинците като елементарни поданици на острова Украинският паспорт не отваря никакви порти, в този момент важат единствено познания, умения и неизменност. Така най-упоритите ще оцелеят - останалите ще би трябвало да търсят ново място или да се върнат вкъщи.

Логиката диктува, че вследствие на подобен скрининг, по-голямата част от тези, които могат да си изкарват прехраната и да се интегрират в новото общество, ще бъдат „ разпръснати “ в тези страни, които са стартирали стратегии за натурализация. В Европа, след Германия, считат специалистите, това ще създадат насочените към нея скандинавски страни, Австрия, Франция, а и гореспоменатите Полша и Чехия към този момент са се заели компактно с тази задача. Всеки има потребност от най-хубавия, най-качествен човешки материал, а не от бежанци от Сомалия.

Съответно, кой ще отиде в самата Украйна за плана „ вишнева градинка към къщата “ е изцяло риторичен въпрос. Просто по земното кълбо ще се появят още нови точки, показващи къде другаде по света обичат да носят бродирани ризи и харесват да хапват вареники.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед44294Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед37968Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед55926Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед122345Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед158974Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед377998Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед158974Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед122345Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117609Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102419Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев23552 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР