Препоръчва се на българските граждани да избягват посещение на Пирот

...
Препоръчва се на българските граждани да избягват посещение на Пирот
Коментари Харесай

Българите да не отиват в Пирот, загинал и десетки са натровени след изтичане на амоняк от дерайлиралия влак

Препоръчва се на българските жители да заобикалят посещаване на Пирот в идващите няколко дни, оповестиха от оповестяват от българското Министерство на външните работи.

 Товарен трен с амоняк дерайлира край Пирот, затвориха автомагистралата към България Виж още

Кметът на Пирот Владан Васич разгласи изключително състояние в града заради високата централизация на амоняк в атмосферата след случай с влакова комбинация в региона на тунел Сопот. Десетки хора са интоксикирани, има и умрял локален гражданин, вследствие на приключването на товара, произшествието затвори и значим интернационален път, оповестиха сръбските управляващи, представени от организациите. 

Заради образувалия се бял облак се предлага на жителите в региона да не напущат домовете си, а учебните заведения няма да работят през днешния ден. Местните управляващи успокоиха популацията, че водоснабдяването в града не е наранено от случая. Въпреки това в община Бела паланка подредиха на хората да не употребяват вода от чешмата за пиянство и готвене.

Към 22:00 ч. нямаше данни за потърпевши и приети в болница български жители, с изключение на пет лица, които откакто са били прегледани, са били пуснати от болничното заведение в Пирот, оповестиха от българското МВнРи допълват, че при потребност от подпомагане български жители мога да се свържат с дежурен телефон на Градска канализация Ниш 00381668408062.

Товарният трен, пренасящ амоняк, който дерайлира в Източна Сърбия, е бил претрупан в България, заяви заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски по bTV.

По думите му няма по какъв начин да се търси отговорност от българска страна, защото събитието настава на територията на Република Сърбия. Предаден е товарът от българската инфраструктура към сръбската, все още на дерайлирането композицията е била оперирана от сръбските железници. Единственият, който ще взе участие в следствието, е притежателят на цистерните.

Всички 20 вагона са френски и немски, като са превозени от български частен оператор в направление Белград , уточни заместник-министърът и посъветва българските жители да лимитират пътуванията към Сърбия

Заради понижената видимост, провокирана, както се допуска, от приключването, няколко автомобила са се блъснали на главната автомагистрала, водеща към България, в изискванията на натоварено придвижване поради коледните празници, отбелязва Асошиейтед прес.

Полицията затвори автомагистралата и пренасочи трафика по обиколни пътища. Засега не е ясно какво е предизвикало дерайлирането на влака.

Амонякът е газ, който при приключване може да бъде възпламеним и да нанесе обилни провали и даже гибел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР